GALERIEFOTO Cupa animalelor. Trofeul de la Australian Open a ajuns în Tanzania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an trofeele de la Australian Open fac înconjurul lumii. Vă prezentăm mai jos mai multe fotografii de la Grădina Zoologică din Tanzania. Openul Australiei este primul turneu de Mare Şlem al anului. În 2012 se va desfăşura în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne. Câştigătorii de anul trecut sunt sârbul Novak Djokovici şi jucătoarea din Belgia, Kim Clijsters.

VEZI O GALERIE FOTO ÎN SLIDESHOW

Cupa Challenge Norman Brookes

Cupa Norman Brookes poartă numele campionului australian la tenis, Sir Norman Brookes, născut în Melbourne în 1877. Poreclit "Vrăjitorul", Brookes a fost primul bărbat non-britanic care a câştigat Wimbledon-ul. Prima cupă challenge Norman Brookes a fost câştigată de Fred Perry, la campionatele Australiei din 1934. Se acordă învingătorului din proba de simplu masculin.

Cupa memorială Daphne Akhurst

Cupa memorială Daphne Akhurst a fost donată de asociaţia de tenis din New South Wales, în 1903. O pionieră a campionatelor de tenis feminin, Akhurst a câştigat tilul australian în 1925 şi 1926 şi apoi în 1929 şi 1930. Membră a primei echipe feminine care a călătorit în străinătate, Akhurst a reprezentat Australia la Wimbledon în mai multe finale de simplu, dublu şi dublu mixt, în 1925 şi 1928. Prima cupă memorială Daphne Akhurst a fost câştigată de Joan Hartigan, din New South Wales, în 1934. Aceasta cupă se acordă câştigătoarei de la simplu feminin.

Fiecare din câştigători pleacă cu o replică a trofeelor, originalele râmânând tot timpul în Australia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite