Schiavone și Kuznetsova au intrat în istoria tenisului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francesca Schiavone și Svetlana Kuznetsova au jucat sâmbătă noapte cel mai lung meci, la feminin, din istoria Grand Slam-urilor. Epicul duel s-a decis după 4 ore și 44 de minute, cu scorul de 16-14 pentru Schiavone, în setul decisiv.

Noul record eclipsează partida de 4 ore și 19 minute pe care Barbora Zahlavova și Regina Kulikova au jucat-o tot la Australian Open, anul trecut.

Italianca își adjudecase primul set cu 6-4 iar rusoaica l-a câștigat pe cel de-al doilea cu 6-1 și nimic nu prevestea un setul decisiv care avea să fie halucinant.

Kuznetsova a avut trei mingi de meci pe serviciul lui Schiavone la 8-7. Italianca a revenit pentru a aduna opt puncte consecutive, care i-au adus trei mingi de break.

Rusoaica le-a salvat și și-a păstrat serviciul pentru 9-8. A avut alte trei mingi de meci, din nou pe serviciul lui Schiavone. Italianca a rezistat absolut eroic și a egalat. A făcut break și părea favorită pe serviciul său la 10-9. A fost însă 10-10.

Două break-uri au dus scorul la 11-11. Drama a crescut. Ambele jucătoare au avut nevoie de îngrijiri medicale. 12-12, 13-13, 14-14. Isner-Mahut? Pe aproape.

Într-un efort suprem Schiavone s-a prăbușit la pământ după un schimb care le-a tăiat respirația nu numai jucătoarelor ci și spectatorilor. Dar câștigase punctul care îi aducea break-ul. Kuznetsova nu renunțase însă. A salvat două mingi ce meci înainte de a ceda definitiv. Istoria se scrisese.

Schiavone, care a eliminat-o pe Monica Niculescu în turul trei, o va întâlni pe Caroline Wozniacki în sferturile de finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite