Şarapova, contract fabulos cu Nike

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şarapova are din nou motive să zâmbească
Şarapova are din nou motive să zâmbească

Fostul număr 1 în tenisul mondial feminin, rusoaica Maria Şarapova, şi-a prelungit contractul cu firma de echipament sportiv Nike, urmând să primească 70 de milioane de dolari în următorii opt ani.

Actualmente pe locul 14 în ierarhia WTA, Şarapova (22 ani) a fost cooptată de Nike în echipa sa încă de acum 11 ani. De la câştigarea Wimbledonului în 2004, pe când avea 17 ani, rusoaica devenit o vedetă care depăşeşte graniţele tenisului, ajungând acum să fie cea mai bine plătită sportivă din lume.

„Şarapova este un star mondial, nu numai pe terenul de sport, cum este şi Beckham de exemplu", consideră profesorul Stefan Szymanski, de la „Cass Business School" din Londra. Jucătoare de tenis din Rusia câştigă aproximativ 20 de milioane de dolari pe an din contractele de publicitate pe care le are cu Tiffany&Co, Sony Eriksson, Canon sau Nike.

Noul contract cu firma de echipament sportiv este cel mai mare acordat în istorie unei sportive, depăşind cu mult cele 45 de milioane de dolari pe care Reebok le-a oferit lui Venus Williams în anul 2000, pentru cinci ani.

Şarapova va evolua la Australian Open, turneu care începe luni la Melbourne, în încercarea de a-şi recuceri trofeul câştigat în 2008, după ce anul trecut nu a participat din cauza unei accidentări

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite