Openul Franţei se mută de pe Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tenis
Tenis

Celebra arenă de tenis pariziană Roland Garros ar putea rămâne pe viitor fără openul de tenis al Franţei, unul dintre cele patru turnee de Mare Şlem ale anului, informează presa franceză.

Organizatorii analizează de câţiva ani posibilitatea de a renova şi extidne arena din Paris, însă proiectele s-au lovit de fiecare dată de opoziţia publicului şi a militanţilor pentru mediul înconjurător.

Mai citiţi şi:

Justine Henin, de la tragedie la triumf

Iulia-Maria Ivaşcu a câştigat şi la simplu şi la dublu, „Micul Roland Garros”

„În ultimii 10 ani celelalte trei turnee de Grand Slam au progresat în special în ceea ce priveşte infrastructura. Noi însă am bătut pasul pe loc", a declarat directorului turneului Gilbert Ysern. „Roland Garrosul nu poate rămâne la fel. Există două posibilităţi. Fie îl extindem, fie ne mutăm în altă parte", a mai spus Ysern.

Principala preocupare a organizatorilor este construirea unui acoperiş mobil pentru arena centrală, asemănător cu cel realizat la Wimbledon. Însă există şi posibilitatea ca un nou centru de tenis să fie construit de la zero.

„Avem patru proiecte foarte serioase. Ar fi trist să părăsim Parisul, dar trebuie să luăm în considerare această variantă", a mai declarat directorul turneului, care a precizat că toate posibilele destinaţii pentru noile terenuri sunt la cel puţin 15 kilometri în afara Parisului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite