Cupa Davis / Pavel: "Sper să începem cu dreptul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa Davis: România - Cehia * Foto: Dorin Constanda
Cupa Davis: România - Cehia * Foto: Dorin Constanda

Căpitanul nejucător Andrei Pavel speră ca echipa României să înceapă cu dreptul meciul de Cupa Davis cu Cehia, precizând că Adrian Ungur are şanse la victorie, deoarece adversarului său de vineri, Radek Stepanek, nu îi place să evolueze pe zgură.

"Sper să începem cu dreptul vineri, cu o victorie a lui Adi împotriva lui Stepanek. Pentru că zgura e suprafaţa care îi place cel mai puţin lui Stepanek. Mă bucur că Adi intră primul vineri", a spus, joi, căpitanul nejucător al României într-o conferinţă de presă care a urmat tragerii la sorţi a partidelor întâlnirii de Cupa Davis.

Pavel susţine că zgura este un avantaj pentru toţi jucătorii români în meciul cu Cehia. "Nu este un teren mai lent ca anul trecut. Este un teren foarte bun. Zgura ne avantajează pe noi, mai ales că Adi (n.r. - Adrian Ungur), Victor (n.r. - Victor Crivoi) şi Marius (n.r. - Marius Copil) au jucat înainte la turneul de la Braşov pe zgură. Iar cehii, în afară de Hajek, vin de pe cimentul de la US Open", a adăugat Pavel.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, jucătorul Adrian Ungur a declarat că România începe cu şansa a doua meciul cu Cehia. "Suntem conştienţi că plecăm cu şansa a doua, dar avem două atuuri, jucăm acasă şi jucăm pe zgură. Zgura nu este suprafaţa lor favorită şi sper ca acest lucru să îi încurce cât mai mult. Nu ştiu dacă meciurile din acest an cu Djokovici şi Ferrer mi-au dat încredere, pentru că am mâncat bătaie. Când pierzi nu prea ai încredere, dar e o altă experienţă. Am văzut cum joacă jucătorii de top şi acum sper să fiu pregătit, să nu mă ia prin surprindere nici Berdych şi nici Stepanek. Zgura ar trebui să fie un dezavantaj pentru cei care joacă servici-vole, cum e Stepanek. Depinde însă şi de condiţiile meteo, pentru că dacă o să fie cald atunci terenul o să fie mai rapid. Iar asta o să-l avantajeze pe el", a precizat Ungur.

Jucătorul Horia Tecău, care va evolua cu Marius Copil în meciul de dublu, a afirmat că Cehia îşi poate schimba perechea pentru sâmbătă în funcţie de rezultatele partidelor de vineri. "Nu este nicio supriză tragerea la sorţi, ştiam cine va juca la simplu pentru ei. Ei au opţiunea să decidă vineri seară dacă vor juca cu Berdych sau cu Stepanek la dublu. Ei şi-ar dori lucrul acesta, dar în funcţie de rezultatele de vineri vor lua o decizie", a explicat Tecău.

De asemenea, Marius Copil a afirmat că vrea să continue seria victoriilor obţinute în meciurile de dubu din Cupa Davis. "Sunt din nou la dublu după doi ani şi sper să revin cu încă o victorie. Pentru că am 2-0 la Cupa Davis şi nu vreau să îmi stric recordul", a spus Copil.

Victor Crivoi, care îl va întâlni vineri pe numărul 9 mondial Tomas Berdych, a declarat că are nevoie de sprijinul publicului. "Ştim că sunt meciuri grele, ei sunt favoriţii numărul unu. Sper să avem ajutorul publicului şi să facem un meci bun mâine şi eu şi Adi Ungur", a menţionat Crivoi.

Jucătorul ceh Tomas Berdych a declarat, joi, după tragerea la sorţi, că nu îl cunoaşte pe Marius Copil. "Acum am auzit de la colegi despre Marius Copil, l-au întâlnit în alte turnee. Nu am jucat până acum împotriva lui, vom vedea ce va fi pe teren", a spus jucătorul care ocupă poziţia a noua în clasamentul ATP.

Revenit după o accidentare, Radek Stepanek susţine că este apt de joc. "Sunt pregătit să îmi ajut echipa să câştige trei puncte în meciul cu România. Din punct de vedere medical sunt sută la sută apt de joc", a adăugat Stepanek.

Programul complet al meciurilor din cadrul întâlnirii România - Cehia, programat în acest week-end la Centrul Naţional de Tenis, este următorul:

Vineri, cu începere de la ora 11.00

Adrian Ungur - Radek Stepanek

Victor Crivoi - Tomas Berdych

Sâmbătă, cu începere de la ora 12.00

Marius Copil/Horia Tecău - Jan Hajek/Lukas Rosol

Duminică, cu începere de la ora 11.00

Adrian Ungur - Tomas Berdych

Victor Crivoi - Radek Stepanek.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite