Openul Franţei ar putea rămâne la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Openul Francez are şanse să se dispute în continuare la Roland Garros, a anunţat preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Jean Gachassin.

Aceasta după ce federaţiei i s-a permis să folosească câteva terenuri situate lângă actualul complex. "Acum zece zile ne-a fost concesionat Stadionul Jean Bouin, ceea ce ar însemna încă 17 terenuri la doar 100 de metri de Roland Garros", a spus acesta.
Complexul de Roland Garros , care găzduieşte Openul Francez de 85 de ani, nu mai corespunde ca infrastructură şi nu mai poate ţine pasul în forma actuală cu Wimbledonul, care are o suprafaţă de două ori mai mare şi în plus, şi-a instalat recent şi un acoperiş retractabil pe Arena Centrală. Însă din cauza opoziţiei ecologiştilor şi a parizienilor, federaţia a luat de curând în calcul şi o mutare a turneului în suburbiile capitalei, posibilitate care încă nu poate fi exclusă: "În acest moment luăm în calcul Marne La Vallee, Gonesse şi Versailles.", a spus Gachassin.
O decizie finală, care s-ar aplica începând cu 2015 sau 2016, va fi adoptată la Adunarea Generală a Federaţiei Franceze de Tenis din februarie anul viitor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite