Novak Djokovic, liderul absolut al tenisului mondial, a câştigat Turneul Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovic
Novak Djokovic

În ciuda oboselii acumulate de-a lungul întregului sezon competiţional, dar şi a unor probleme familiale, nimic nu l-a putut împiedica pe sârb să ajungă în finala Turneului Campionilor de la Londra.
Oponentul său a fost numărul doi mondial, elveţianul Roger Federer, care a avut chiar două mingi de set, pe care le-a ratat, oferindu-i oportunitatea lui Djokovic de a înclina balanţa în favoarea sa. Astfel, numărul unu mondial l-a învins pe Roger Federer la capătul unul meci intens, scorul final la seturi fiind 7-6 (6), 7-5.
„Vreau să-l felicit pe Novak pentru anul său incredibil. Nu am putut juca mai bine decât am făcut-o în acest meci", a spus Federer, citat de presa franceză.
La rândul său, Djokovic nu a rămas dator şi l-a felicitat deopotrivă pe elveţian. „Bravo lui Roger. Este o onoare de a-l înfrunta. Sper că publicul a apreciat spectacolul pe care l-am oferit. Sunt încântat că am reuşit să termin acest sezon aşa cum l-am început, prin câştigarea unui titlu ATP (n.r. Djokovic a câştigat în luna ianuarie 2012 titlul de Grand Slam Australian Open)", a spus şi cel mai bun tenisman al momentului, Novak Djokovic.
De menţionat este că sârbul avea asigurat locul unu mondial, indiferent de rezultatul din finala Turneului Campionilor de la Londra. Pe locul doi în această ierarhie se află Roger Federer, iar pe locul al treilea este britanicul Andy Murray, care l-a devansat pe spaniolul Rafael Nadal, clasat pe poziţia a patra ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite