Nadal-Federer, finală de vis la Turneul Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafa Nadal şi Roger Federer sunt prieteni apropiaţi în afara terenului sursa: Marca
Rafa Nadal şi Roger Federer sunt prieteni apropiaţi în afara terenului sursa: Marca

Rafael Nadal și Roger Federer, în ordine primii doi jucători din lume în ierarhia ATP, se vor întâlni în această seară în finala Turneului Campionilor care se desfășoară la Londra, în arena O2. Partida va fi transmisă în direct de Sport.ro de la ora 19.30.

Rafael Nadal s-a calificat în premieră în finala Turneului Campionilor, după ce l-a învins pe britanicul Andy Murray, în trei seturi, scor 7-6 (7/5), 3-6, 7-6 (8/6). A fost un meci thriller, cu incredibile răsturnări de situație.

După un prim set extrem de echilibrat și un al doilea în care Murray părea să preia controlul jocului, ultima parte a fost halucinantă. Spaniolul a făcut break şi a condus cu 2-1, apoi a ratat o primă minge de meci la 5-3, 30-40 pe serviciul lui Murray, iar britanicul a reuşit să egaleze la 5-5, când Nadal servea pentru meci. În tie-break, scoţianul s-a detaşat la 4-1, însă Nadal a revenit şi învins.

Nadal nu mai are decât un singur meci pentru a-şi adăuga în palmares singurul titlu prestigios care îi lipseşte, după ce a câştigat cele patru Grand Slam-uri, Cupa Davis şi aurul olimpic. El s-ar alătura, în cazul unei victorii, americanului Andre Agassi, singurul tenismen care a reușit această performanță.

În cealaltă semifinală, Roger Federer l-a învins fără prea mari probleme pe sârbul Novak Djokovici, în două seturi, scor 6-1, 6-4. Iar dacă Nadal poate egala un record al lui Andre Agassi, Federer, în cazul unei victorii în finala de astăzi, l-ar egala pe Pete Sampras cu cinci turnee ale campionilor câștigate.

Federer şi Nadal se întâlnesc pentru a 22-a oară, iar spaniolul conduce cu 14-7 în întâlnirile cu elveţianul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite