Thomas Muster, pe tabloul principal al unui turneu ATP în premieră după revenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismanul austriac Thomas Muster, fostul număr 1 ATP, va fi pe tabloul principal al unui turneu ATP la vârsta de 43 de ani, după ce a primit un wild card la competiţia de la Viena programată săptămâna viitoare.

Câştigător a 44 de turnee ATP, printre care cel de la Roland Garros, dar şi cel de la Bucureşti (ambele în 1995), Muster a disputat ultimul său meci în urmă cu 11 ani, dar niciodată nu şi-a anunţat oficial retragerea. El a decis în această vară să revină în competiţii şi a participat până acum la şase turnee chalenger, unde a pierdut de fiecare dată primul meci, cu o excepţie, turneul de la cu o excepţie, turneul de la Ljubljana, când a ajuns în turul doi după ce l-a învins pe slovenul Borut Puc, locul 570 ATP.

Muster ocupă acum locul 982 ATP, cu 7 puncte. "Nu-mi pasă ce spun foştii mei colegi. Celor care spun că-mi distrug reputaţia, le reamintesc că numele meu este gravat pentru eternitate în palmaresul de la Roland-Garros şi că nimeni nu poate schimba acest lucru", spunea Muster după revenirea în circuit.

Deşi are 44 de turnee ATP câştigate, Muster nu şi-a trecut niciodată numele pe lista învingătorilor competiţiei de la Viena, însă a fost finalist de trei ori în capitala ţării sale: 1988, 1993, 1995. Ultima sa participare la acest turneu a fost în 1998, când a fost eliminat în optimi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite