Monica Niculescu: "La Beijing am facut cel mai bun rezultat din carieră"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu la turneul WTA de la Beijing (foto: AFP)
Monica Niculescu la turneul WTA de la Beijing (foto: AFP)

Eroina săptămânii trecute în tenisul mondial, când a ajuns în semifinalele turneului Premiere de la Beijing, Monica Niculescu ne-a acordat un scurt interviu.

Ai intrat în premieră în Top 40. Acesta era obiectivul tău pentru 2011?

Monica Niculescu: Obiectivul meu în principal este să fiu sănătoasă, să-mi îmbunătăţesc jocul, să joc bine, şi să fiu eu mulţumită de ceea ce pot face pe terenul de tenis.

Unde vei mai juca după Beijing?

Voi juca la turneul de la Luxembourg (n.r. acesta va avea loc în perioada 17 - 23 octombrie).

Va fi ultimul pentru tine în acest an?

Este posibil să mai joc un turneu după (n.r. Bali e ultimul turneu WTA şi începe pe 3 noiembrie) , dar asta în funcţie de cum o să mă simt din punct de vedere fizic.

Din Beijing te duci direct în Luxemburg?

Trec pe acasă câteva zile şi apoi merg în Luxemburg, deoarece acasă mă simt cel mai bine după un turneu greu.

Cum te recuperezi după un turneu epuizant precum cel de la Beijing?

Timpul fiind foarte scurt, de data asta fac masaje şi antrenamente mai uşoare. Când am mai mult timp între turnee fac şi vreo 2-3 zile pauză.

Care meci a fost mai greu în China, cel cu Maria Kirilenko sau cel cu Li Na?

Este greu să compar cele două meciuri, fiecare a avut intensitatea lui la momentul respectiv. Meciul cu Na Li a fost dificil, pentru că era primul meci pe tablou şi nu e uşor să începi un tablou jucând împotriva unei jucătoare din primele 5 în lume pe un stadion uriaş, arhiplin, care o aclama la fiecare reuşită, aşa că a trebuit să stau concentrată la fiecare minge în parte. În schimb, la meciul cu Kirilenko deja eram destul de obosită, iar maniera agresivă în care ea a abordat meciul m-a forţat din nou să mă concentrez foarte tare. Iar meciul a fost destul de lung şi aproape că m-a epuizat.

Ce crezi că s-a schimbat în jocul tău în ultima perioadă?

Cred că am câştigat mult în regularitate şi mi-am îmbunătăţit lovitura de dreapta.

A fost aceasta cea mai bună săptămână din cariera ta?

Ca rezultat, da. Am mai avut săptămâni în care am jucat bine, dar uneori nu s-au legat şi cu obţinerea de rezultate. De data aceasta am jucat pe arene mari, lucru care m-a motivat foarte tare.

Ai apucat să vizitezi ceva în Beijing?

Anul acesta nu am apucat să vizitez absolut nimic, deoarece am jucat multe partide, iar pregătirea de la un meci la altul îţi ia foarte mult timp. În plus, în ultimele zile nici nu am mai avut timp să mă recuperez de la un meci la altul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite