Horia Tecău a intrat în Top 30 ATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul, care a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon, a urcat nu mai puţin de şase locuri în clasamentul ATP, până pe locul 26.

Horia Tecău este românul despre care s-a vorbit cel mai mult săptămâna trecută. Împreună cu suedezul Robert Lindstedt, Horia a ajuns până în finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Din păcate, cei doi au fost învinşi de perechea Jurgen Melzer / Philipp Petzschner (Austria/Germania), scor 1-6, 5-7, 5-7. Horia Tecău a reuşit la Wimbledon performanţa de a fi primul român calificat într-o finală de dublu la un turneu de Grand Slam din 1979. Ultimii români care au disputat o finală de Grand Slam au fost Virginia Ruzici şi Ion Ţiriac, care în 1979 pierdeau în ultimul act al turneului de dublu mixt de la Roland Garros. Pentru performanţa sa, Tecău a primit 60.000 de lire sterline şi a intrat, în premieră, în Top 30 ATP în proba de dublu. El ocupă locul 26, cu 2.964 de puncte. La simplu, Victor Hănescu este cel mai bine clasat jucător român, aflându-se pe locul 37, cu 1070 puncte.

La feminin, Alexandra Dulgheru, care a ajuns până în turul trei la Wimbledon, a urcat un loc în clasamentul WTA, pe 30. În schimb, Sorana Cîrstea a coborât 14 poziţii şi ocupă acum locul 69. Căderea ei în clasament se explică prin faptul că nu a reuşit să-şi apere punctele de anul trecut de la Wimbledon. La ediţia precedentă, Sorana a mers până în turul trei, iar în acest s-a oprit în chiar turul inaugural. În Top 100 WTA mai figurează o sportivă din România, Edina Gallovits, care a urcat şapte locuri, pe până pe locul 83.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite