Tecău, tot mai aproape de performanţa lui Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 1973, Ilie Năstase a câştigat proba de dublu a terneului de Grand Slam de la Wimbledon. La o distanţă de 37 de ani, Horia Tecău poate repeta această performanţă.

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia) s-a calificat în finala de la Wimbledon. Tecău şi Lindstedt i-au învins în semifinale pe argentinienii Juan Ignacio Chela şi Eduard Schwank, scor 6-4, 7-5, 6-2 şi vor întâlni perechea Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania) în ultimul act al competiţiei. Pentru performanţa lor, Tecău şi Lindstedt vor primi un cec în valoare totală de 120.000 de lire sterline. O victorie în ultimul act îl va ajuta pe Horia Tecău (32 ATP la dublu) să intre în topul primilor 15 jucătorii ai lumii în clasamentul de dublu.

Pe urmele lui Ilie Năstase
Ultimii români ce au disputat o finală de Grand Slam au fost Virginia Ruzici şi Ion Ţiriac, care în 1979 pierdeau în ultimul act al turneului de dublu mixt de la Roland Garros. La Wimbledon, ultima prezenţă românească într-o finală de dublu i-a aparţinut tot Virginiei Ruzici, în 1978. Ea a pierdut împreună cu slovena Mima Jausovec finala de dublu feminin. La dublu masculin, singura prezenţă în ultimul act la Wimbledon i-a aparţinut lui Ilie Năstase în 1973, când împreună cu americanul Jimmy Connors avea să câştige titlul. Năstase a fost ultimul român într-o finală de dublu masculin, câştigând tot cu Connors trofeul la US Open, în 1975.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite