Hănescu: "Nu îi va fi lui Tecău uşor să concureze şi la simplu!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Hănescu nu este de acord cu dccizia lui Horia Tecău, proaspătul finalist de la Wimbledon din proba de dublu, de a participa de acum înainte şi la simplu. Cel mai bine clasat român in clasamentul ATP a explicat că este extrem de greu să faci două lucruri deodată.

"Eu ştiu din propria experienţă că dacă vrei să faci un lucru trebuie să-l faci cum trebuie şi să te dedici în totalitate. Eu m-am dedicat meciurilor de simplu. Am încercat să joc şi dublu şi îmi dau seama că este greu să faci două lucruri. Horia a început la dublu şi merge foarte bine. Nu ştiu dacă îi va fi uşor să intre şi la simplu în primii 100. Asta nu înseamnă că nu poate să încerce să vadă cum merg lucrurile", a declarat Hănescu.

Sportivul român este de părere că performanţa lui Tecău este una extrem de importantă pentru ţara noastră. "Performanţa lui Horia reprezintă ceva deosebit pentru tenisul românesc, mai ales pentru el. Eu ştiu de unde a plecat şi cât a muncit. Pentru mulţi pare uşor să joci o finală de dublu la Wimbledon sau toţi spun că degeaba a ajuns acolo dacă nu a câştigat finala. Mulţi nu văd munca depusă de el. Eu, care trec prin asta şi joc alături de el, ştiu cât greu este să te antrenezi, să-ţi găseşti un partener bun şi de încredere", a afirmat numărul 37 ATP.

Jucătorul de dublu Horia Tecău a ajuns în finala turneului de la Wimbledon, făcând pereche cu suedezul Robert Lindsted, meci pe care l-a pierdut în faţa cuplului Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), cu scorul de 1-6, 5-7, 5-7.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite