Hănescu: "Nu sunt obosit fizic ci doar mental"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BRD Năstase-Ţiriac Trophy: Victor Hănescu
BRD Năstase-Ţiriac Trophy: Victor Hănescu

Victor Hănescu a declarat, marţi, după ce a fost eliminat în primul tur la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, că din păcate nici în acest an nu a reuşit să obţină o performanţă bună la turneul bucureştean, însă a precizat că în partida cu Albert Ramos a reuşit să fie mai concentrat decât în alte meciuri şi că nu oboseala fizică ci cea mentală este cauza eşecurilor din ultima vreme.

"Nici anul acesta nu am reuşit o performanţă grozavă. Am mai spus că sunt într-o perioadă mai dificilă, am crezut că aici o să fie momentul când voi câştiga un meci şi voi câştiga în încredere, dar din păcate nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Asta e situaţia, trebuie să merg mai departe, am fost departe azi de o performanţă. Am dat tot ce am putut în acest meci, am fost mai prezent faţă de alte meciuri mai slabe când n-am jucat nimic. Oboseală fizică nu a fost în ultima perioadă, ci doar mentală", a spus Hănescu, într-o conferinţă de presă.

CLICK PE POZA PENTRU GALERIE FOTO

galerie hanescu

Victor Hănescu a afirmat că a avut două şanse în setul doi să revină în joc, însă Ramos a servit foarte bine de fiecare dată. "În setul doi am avut două mingi de break şi astfel aş fi avut o şansă să reintru în meci, dar Ramos a servit de două ori foarte bine cu prima minge. Lui Ramos îi place jocul pe zgură, a urcat în prima sută, astfel că e pe val", a completat Hănescu.

Cel mai bine clasat jucător român în acest moment a menţionat că are nevoie de mai multă încredere în momentele importante ale jocului, însă aceasta îi lipseşte din cauza rezultatelor slabe obţinute în ultimele luni. "Dacă jucam tenis de calitate, alta era situaţia. Cred că am nevoie de mai multă încredere, pentru că n-am prea câştigat meciuri în ultima perioadă, dar din păcate nu se leagă. Lipsa concentrării vine din faptul că nu am jucat meciuri în ultima perioadă, de două luni pierd în primul tur sau în al doilea şi nu mă regăsesc în momentele importante. Cred că voi pleca o săptămână în vacanţă ca să mă liniştesc puţin, apoi voi veni două săptămâni în ţară să mă pregătesc pentru turneele de sală", a subliniat Hănescu.

Victor Hănescu a precizat că este ajutat de un psiholog olandez pentru a căpăta mai multă încredere. "Mă ajută un specialist din Olanda, e ceva nou pentru că are cine să mă ajute. În România nu prea au ajuns astfel de lucruri, Răzvan Lucescu are un astfel de om şi sunt convins că o să fie bine", a explicat Hănescu.

Întrebat dacă a fost afectat de criticile care au venit în urma refuzului său de a evolua în Cupa Davis în meciul cu Cehia, Hănescu a răspuns: "Uşor nu e, am încercat să fiu cât mai distant de tot ce s-a discutat despre Cupa Davis. Se simt astfel de lucruri, există o oarecare tensiune, chiar dacă eu nu citesc presa".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite