Tenis: Româncele fac istorie la US Open! Halep a eliminat câştigătoarea Roland Garros-ului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Alexandra Dulgheru a trecut de Petra Kvitova, a cincea favorită la US Open şi câştigătoare la Wimbledon, Simona Halep i-a călcat pe urme şi a reuşit o altă mare surpriză: a trecut de Na Li, deţinătoarea trofeului la Roland Garros, şi favorită nr. 6 la New York, 6-2, 7-5.

Este pentru prima oară din 1971 când în turul al doilea de la US Open nu se află niciuna dintre câştigătoarele precedentelor trei turnee de Grand Slam. Kim Clijsters, victorioasă la Australian Open, unde a învins-o în finală chiar pe Na Li, este accidentată, iar celelalte două câştigătoare au fost oprite de jucătoarele din România.

Halep a dominat copios primul set, pe care l-a câştigat cu 6-2 după doar 33 de minute de joc. În setul al doilea românca a reuşit un break în debut, iar apoi a mai avut şansa unui al doilea, însă Na Li l-a salvat în extremis.

Chinezoaica a revenit în forţă, dar Halep a câştigat un game şase extrem de important, la 3-2 în favoarea sa, când a salvat nu mai puţin de patru mingi de break, după ce iniţial fusese condusă cu 40-0.

Na Li şi-a făcut serviciul pentru 4-3, iar apoi a reuşit break-ul pentru 4-4, într-un game foarte disputat, în care Simona a avut minge de 5-3. Chinezoaica a reuşit al treilea game la rând şi a preluat conducerea în setul doi cu 5-4.

VEZI GALERIE FOTO CU HALEP ŞI BUCURIA EI DE LA FINAL

A fost însă tot ce a putut oferi Na Li în acest meci, în care avea să comită 54 de greşeli neforţate. Halep a încheiat magistral, cu trei game-uri câştigate la rând şi a obţinut cea mai mare victorie din cariera sa.

Pentru Simona, care va împlini 20 de ani la 27 septembrie, este prima victorie la o jucătoare din Top 10 WTA.

Românca se află la primul său an în care pătrunde în Top 100 şi joacă doar pentru a doua oară la US Open, acolo unde în 2010 a pierdut în primul tur.

Fosta campioană de junioare de la Roland Garros, Halep a mai reuşit în această vară o victorie mare, la Toronto, unde, venind din calificări, a trecut în primul tur de Svetlana Kuznetsova din Rusia, a 17-a jucătoare a lumii.

Halep a reuşit în acest an să treacă de primul tur la toate turneele de Grand Slam, cu toate că a fost debutantă la două dintre ele, Australian Open şi Wimbledon. Românca a reuşit cea mai bună performanţă într-un turneu de Grand Slam în 2011, la Melbourne, turul al treilea.

Na Li a avut o primă parte a anului impresionantă, devenind prima chinezoaică care ajunge într-o finală de Grand Slam (Australian Open) şi care câştigă un turneu de Grand Slam (Roland Garros). După open-ul parizian, chinezoaica a fost în scădere de formă şi nu a mai reuşit să câştige două meciuri consecutive până săptămâna trecută, când a jucat în semifinale la New Haven.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite