Federer, mai bun decât Pete Sampras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roger Federer, care l-a dominat încă o dată pe Novak Djokovic, 6-4, 3-6, 6-1, duminică, în finala turneului ATP de la Basel, a recâştigat un titlu pe care sârbul l-a cucerit anul trecut şi a câştigat al 65-lea său trofeu în circuitul ATP, unul mai mult decât americanul Pete Sampras.

În oraşul său natal, nr. 2 mondial elveţian s-a impus în 2 ore şi a câştigat acest turneu pentru a patra oară, după succesele din 2006, 2007 şi 2008.

"Este o savoare deosebită să te impui din nou acasă", a declarat Federer, care a obţinut la Basel al patrulea său titlu din acest an. "Am avut o super săptămână şi o finală dificilă", a adăugat elveţianul.

La rândul său, Djokovic era extrem de dezamăgit de turnura pe care au luat-o evenimentele în setul trei, în care Federer i-a aplicat un sec 6-1.

"Am fost foarte dezamăgit de turnura pe care a luat-o acest set al treilea, însă am un bilanţ pozitiv în această săptămână, în care am ajuns până în finală fără să pierd vreun set", a încercat să se consoleze 'Djoko', aflat la a 31-a finală în circuit (18 titluri).

"A fost suficientă o uşoară scădere de concentrare şi, în faţa unui Federer aflat în vârf, nu te iartă. M-am trezit rapid condus cu 1-5, fără nicio şansă de a putea reveni", a explicat sârbul.

Federer conduce cu 12-6 în confruntările sale directe cu Djokovic. El l-a bătut duminică pentru a treia oară în patru întâlniri în mai puţin de trei luni, chiar dacă sârbul poate spune că el a câştigat meciul cel mai important: semifinala US Open.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite