Federer, victorie sub ochii lui Maradona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Federer (foto: EPA)
Roger Federer (foto: EPA)

Elvețianul Roger Federer l-a învins cu 6-1, 6-4 pe spaniolul David Ferrer în cea de-a doua partidă a Turneului Campionilor la tenis, care are loc la Londra. La meci a asistat și Diego Armando Maradona.

Federer, de patru ori câștigător al ”finalei ATP”, a preluat rapid controlul partidei și până când Ferrer să se dezmeticească, scorul era deja 4-0 în primul set. Spaniolul a încercat revenirea cu un break, însă nu a făcut decât să-l motiveze și mai mult pe elvețian, care imediat a reușit re-break-ul după un game-maraton în care s-a înregistrat de șase ori egalitate. Cu serviciul în mână, Federer a încheiat sec primul set, 6-1.

Ferrer nu a dezarmat, a făcut tot ce a fost posibil în setul al doilea pentru a se apăra în fața numărului doi mondial, însă ceasul elvețian este hotărât să dea din nou ora exactă în tenis. Federer a reușit break-ul la 3-2 și a servit pentru meci la 5-4. Ferrer a lansat un ultim atac, având nu mai puțin de trei mingi de break, pe o relaxare a elvețianului. Nu s-a mai ajuns însă la 5-5, pentru că Federer a salvat metodic toate cele trei puncte, a avut avantaj și a încheiat meciul cu un as.

Este a 11-a victorie din tot atâtea partide pe care Federer o obține în fața lui Ferrer. Elvețianul, deși nu a avut un an extraordinar, este într-o revenire de formă. El a câștigat 12 partide consecutive înainte de a pierde în semifinale la Paris, săptămâna trecută, în fața lui Gael Monfils.

”Scorul nu reflectă faptul că meciul a fost extrem de disputat. Au fost multe game-uri strânse, în special în setul al doilea. Sunt bucuros că am trecut de acest meci de debut. A fost ca un meci din primul tur al unui turneu obișnuit”, a declarat Federer la finalul partidei.

Victoria lui Federer a fost aplaudată și de Diego Armando Maradona, care a venit la Arena O2 direct de la partida dintre Fulham și Manchester City (1-4).

În primul meci al zilei, contând tot pentru grupa B, Andy Murray l-a învins în două seturi, 6-2, 6-4, pe Robin Soderling, recent câștigător al Mastersului de la Paris.

Iată programul zilei de azi:
M Bhupathi (IND) / M Mirnyi (BLR) - L Kubot (POL) / O Marach (AUT)
Novak Djokovic (SRB) -  Tomas Berdych (CZE)
D Nestor (CAN) / N Zimonjic (SRB) - W Moodie (RSA) / D Norman (BEL)
Rafael Nadal (ESP) - Andy Roddick (USA)


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite