Alexandra Dulgheru: "Trebuie să mă pregătesc mental pentru circuitul din America"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bine clasata jucatoare româna de tenis, Alexandra Dulgheru (29 WTA), va pleca joi spre SUA, acolo unde va începe turneele pe hard, o pregătire pentru Marele Şlem de la US Open.

"Trebuie să mă pregătesc mental pentru circuitul pe hard care va începe în America. Acolo poate nu este chiar atât de cald, dar este o umezeală foarte mare. Este mai rău cu umezeală decât la căldură. Trebuie să mă odihnesc bine, să mă recuperez. Anul trecut mi-a fost chiar foarte greu. Dacă nu reuşesc să mă organizez foarte bine, va fi foarte greu să rezist la temperaturile de acolo. Nu mi-am propus un obiectiv exact, vom vedea cum merge treaba pe acolo şi dacă reuşesc să ajung cât mai sus e foarte bine. Normal că îmi doresc să fac foarte multe, dar trebuie să fim realişti, acolo sunt multe jucătoare bune şi trebuie să o iau pas cu pas", a spus Alexandra Dulgheru.

"Mi-am dorit întotdeauna să ajung la acest nivel şi să pot concura cu cele mai bune jucătoare. Faptul că sunt aici este o împlinire sufletească. Cred că pot şi mai mult, pot să învăţ mai multe lucruri în tenis, să progresez şi aş vrea să văd cât de departe pot să ajung în această lume a tenisului, care nu este uşoară deloc. Îmi place ceea ce fac şi cred că de aceea mi-a fost mai uşor. Au fost momente când mi se părea foarte greu, pentru că aveam fie şcoală, fie accidentări, dar cred că plăcerea în sine în orice lucru pe care-l facem ne ajută să depăşim obstacolele", a adăugat Alexandra Dulgheru.

Sportiva a afirmat că, din punct de vedere fizic, stă foarte bine: "Cu genunchii stau chiar foarte bine acum, dar ştiu că va fi greu pe hard pentru că această suprafaţă este foarte solicitantă. Eu mă duc în America sănătoasă şi sper să nu se strice acest lucru".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite