Junioara Cristina Dinu, cu paşi mici spre senioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul anului, chiar înainte de a face deplasarea spre Australia, unde a participat în competiţia de juniori de la Australian Open, Cristina a împlinit 17 ani.

E ultimul an în care mai poate activa la juniori şi vrea să profite din plin. Astfel, tânăra bucureşteancă şi-a propus să participe la toate turneele de Grand Slam de peste an. Paralel cu aceasta îşi face simţită prezenţa şi în clasamentul WTA, participând încă de anul trecut la concursuri de senioare. „Anul acesta mi-am propus să particip la cât mai multe turnee futures destinate seniorilor de 10.000 de dolari. Am jucat şi anul trecut câteva şi chiar am reuşit să castig unul în Antalia (Turcia), plecând din calificări. În acest fel sper să acumulez o experienţă cât mai mare ca atunci când voi trece pragul senioarelor să fiu pregătită cât mai bine", a spus tenismena, care deţine două dintre cele mai importante titluri la categoria ei de vârstă: trofeul Lagarderre, obţinute în 2008 şi 2009, în cadrul competiţiei Mondial Tennis Cadets de la Paris. „Anul trecut România a fost ţara pusă la onoare de organizatori, finala disputându-se între două românce: eu şi Simona Ionescu", mai precizează Cristina.

O familie de fotbalişti
În spatele rezultatelor din prezent stau ani de pregătire. Provenind dintr-o familie în care sportul era cuvântul de bază, bunicul şi tatăl său practicând fotbalul, Cristina a fost dusă de părinţi la vârsta de patru ani, la Progresul. „Aşa am făcut cunoştinţă cu prima mea rachetă şi cu acest joc pe care am început să îl îndrăgesc din prima clipă. Am făcut cursurile de iniţiere, iar la 6 ani profitând de faptul că stăteam aproape de Tenis Club2000, am intrat în grupurile lor de competiţie", povesteşte bucureşteanca. Mai are încă un frate, Petre de 15 ani, care este legitimat la Sportul Studenţesc. „Când m-am întors din Australia, nu am putut să-l vad prea mult deoarece era într-un cantonament cu echipa lui", se resemnează jucătoarea ştiind deja care sunt sacrificiile pe care trebuie să le faci pentru a ajunge în vârf.

În turnee citeşte cărţi
Elevă în clasa a zecea a liceului cu program sportiv, Mircea Eliade, Cristina cară cărţile după ea oriunde ar merge. Pe lângă cele necesare pentru şcoală, ea mai alege şi altele pentru a se relaxa. „Mai ales în timpul deplasărilor în străinatate ascult muzică şi citesc două-trei cărţi. Când mai am timp merg şi la cinema. Ultimul film pe care l-am văzut a fost faimosul „Avatar", încheie tenismena.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite