Zi „neagră“ pentru capii de serie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zi „neagră“ pentru capii de serie
Zi „neagră“ pentru capii de serie

Două rusoaice şi doi americani, printre principali favoriţi la câştigarea trofeului de la US Open, au fost eliminaţi, sâmbătă noapte, din competiţie. Astfel, numărul 1 mondial la feminin, Dinara Safina, fosta campioană în 2006 la US Open, Maria Şarapova, şi favoriţii publicului, Andy Roddick şi James Blake au pierdut în turul trei.

Cel mai bine cotat american să câştige US Openul anul acesta, Roddick a fost scos de compatriotul său John Isner. Învingătorul lui Victor Hănescu din primul tur, uriaşul de 2,06 metri l-a eliminat în manşa a treia pe fostul campion din 2003 de pe cimentul american, favoritul cu numărul 5 la ediţia de anul acesta a competiţiei, la sfârşitul a 3 ore şi 50 de minute, cu scorul de  7-6(3), 6-3, 3-6, 5-7, 7-6(5).

În afară de Roddick, şi americanii Sam Querrey, Jesse Witten şi James Blake, cap de serie 21, au trebuit să părăsească turneul încă din prima săptămână a competiţiei.

Safina, eliminată în turul 3

Pe tabloul feminin, o puştoaică de 17 ani a pus capăt parcursului la US Open deţinătoarei titlului din 2003, Maria Şarapova. Americanca Melanie Oudin, cea care a eliminat-o în manşa precedentă şi pe Elena Dementieva, s-a impus în faţa rusoaicei în trei seturi 3-6, 6-4, 7-5.

Cea mai mare dezamăgire vine din partea numărului 1 mondial la feminin, Dinara Safina, care nu a putut să treacă de jucătoarea din Cehia, Petra Kvitova (72 WTA), chiar dacă a avut trei mingi de meci. Astfel, jucătoarea de 19 ani a câştigat partida în faţa favoritei  cu 6-4, 2-6, 7-6(5), în două ore şi 34 de minute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite