Yannick Noah a stârnit reacţii violente în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yannick Noah (Reuters)
Yannick Noah (Reuters)

Yannick Noah a stârnit reacții violente după ce a opinat că sportul din Spania este în continuă creştere datorită substanţelor dopante.

Într-un interviu publicat în coditianul Le Monde fostul campion de la Roland Garros sugerează ca dopingul să fie legal și pune pe seama acestuia rezultatele de excepție ale sportului spaniol, au creat stupoare în rândul opiniei publice iberice și nu numai. "Haideți să renunțăm la ipocrizie! Cea mai bună soluție este să acceptăm dopajul. În acest mod, toată lumea va deține poțiunea magică", a scris francezul, referindu-se la boom-ul pe care sportul din Spania l-a înregistrat în ultimii ani.


În replică la aceste acuzaţii grave Președintele Comitetului Olimpic Spaniol, Alejandro Blanco, a venit cu o replică pe măsură: "Este dificil pentru oamenii ignoranți să înțeleagă de ce și cum a progresat sportul în țara noastră. Munca susținută a reprezentat cheia succesului".

Și mai dură a fost reacția lui Rafael Nadal, care și-a exprimat punctul de vedere după victoria asupra lui Mardy Fish la Turneul Campionilor de la Londra: "Îmi este greu să spun în engleză ceea ce simt. Vorbele lui Noah au fost stupide, în condițiile în care cu toții suntem supuși la numeroase controale antidoping în fiecare an. Acel articol este scris cu mintea unui copil și, după părerea mea, îi face mai mult rău Franței, ca imagine, decât nouă, spaniolilor. Când un tip important ca el spune așa ceva... e teribil".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite