Ultimii români au părăsit Wimbledonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimii români au părăsit Wimbledonul
Ultimii români au părăsit Wimbledonul

Perechea Pavel - Tecău a pierdut dramatic aseară, în optimi, în faţa dublului Dick Norman - Wesley Moodie, 14-12 în setul decisiv. Meciul a durat patru ore. Odată cu eliminarea constănţenilor din competiţia din capitala Angliei, România nu mai are niciun reprezentant la seniori, nici în proba de simplu, nici în cea de dublu.

Cuplul sută la sută românesc format din Andrei Pavel şi Horia Tecău a pierdut şansa de a juca în sferturile de finală, acolo unde o pereche masculină românească nu a mai fost din „era Ilie Năstase”.

„Tricolorii” au fost învinşi aseară, într-un meci maraton care a durat aproximativ patru ore, de favoriţii numărul 9 a competiţiei, „uriaşii” Dick Norman (Belgia, 2,03m) şi Wesley Moodie (Africa de Sud, 1,96m), cu scorul de 6-3, 3-6, 4-6, 7-6,14-12.

Este a doua partidă consecutivă  pe care românii o termină după un meci-maraton, cea din turul doi fiind de patru ore şi două minute, când au învins perechea americană Eric Butorac/ Scott Lipsky.

Chiar dacă s-a aflat la prima lui participare pe iarba londoneză, la seniori, Horia Tecău a făcut un joc foarte bun, aducându-şi parcă aminte de timpul junioratului când împreună cu Florin Mergea au cucerit de două ori la rând titlul, în 2002, în 2003.

Revenit după o pauză de doi ani la Wimbledon, Andrei Pavel s-a zbătut pentru a trece de pragul rundei a treia, acolo unde mai ajunsese la dublu de două ori, în 2004 şi 2006, însă în cele din urmă s-a văzut nevoit să îşi ia adio de la iarba turneului londonez.

Pentru parcursul lor, Andrei Pavel şi Horia Tecău vor primi din partea organizatorilor 20.000 de euro şi 180 de puncte ATP. Cu aceste puncte, Tecău are şansa de săptămâna viitoare să se numere printre primii 60 de jucători de dublu din lume.

O dată cu eliminarea constănţenilor din competiţia din capitala Angliei, România nu mai are niciun reprezentant la Wimbledon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite