TENIS: Federer a câştigat turneul de la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roger Federer a dispus după patru ore şi jumătate de Andy Roddick în cinci seturi, câştigând turneul de la Wimbledon. El l-a depăşit la finale de Grand Slam câştigate pe Pete Sampras, având acum 15 turnee de o asemenea anvergură.

În ultimul act al competiţiei din capitala Angliei, Roger Federer l-a întâlnit pe americanul Andy Roddick. Elveţianul a câştigat turneul pentru a şasea oară, la capătul a patru ore şi jumătate de joc în cinci seturi (5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14).  Cei doi şi-au disputat  finala de la Wimbledon pentru a treia oară, după 2004 şi 2005, finale cîştigate de tenismenul din Ţara Cantoanelor.

După acest succes, Federer va redeveni numărul 1 mondial, depăşindu-l pe actualul lider, Rafael Nadal, care nu a participat la acest turneu din cauza unei accidentări.

Pentru Federer aceasta a fost a 20-a finală de Mare şlem din carieră. El a mai câştigat Wimbledon-ul de cinci ori consecutiv, în perioada 2003-2007 şi cu această reuşită a egalat recordul lui Bjon Bjork, de şase ori câştigător aici.

Cap de serie numărul 6 la această ediţie, Roddick (27 de ani) a mai jucat de două ori finala la Wimbledon, în 2004 şi 2005 şi de fiecare dată a pierdut tot în faţa lui Federer. Pe parcursul carierei, americanul a cucerit un singur titlu de mare şlem, US Open, în 2003.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite