Roger Federer este la un pas de a câştiga turneul de la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este nicio îndoială că publicul aşteaptă o finală între Roger Federer şi Andy Murray. În timp ce elveţianul speră să câştige al şaselea său titlu pe iarba londoneză, britanicul este văzut ca un "salvator" de către conaţionalii săi, care doresc să menţină trofeul acasă după o „secetă” de 72 de ani.

Vineri după-amiază, pe arena centreală, Roger Federer a trecut în trei seturi de germanul Tommy Hass, scor 7-6 (3), 7-5, 6-3, şi şi-a asigurat un loc în ultimul act al turneului londonez.

Pentru actualul numărul doi mondial acest meci a fost semifinala de Grand Slam cu numărul 21, în timp ce germanul Haas, care în 2002 a fost al doilea tenismen din lume, a disputat doar patru. Pe celelalte trei, toate jucate la Australian Open, le-a pierdut. Accidentat la umăr la sfârşitul sezonului 2007, germanul a pierdut toate turneele de anul trecut, reîntorcându-se în 2009 cu forţe proaspete, mai determinat ca niciodată să câştige.

„Sunt bucuros că îl întâlnesc pe Haas şi nu pe Djokovici, deoarece el este din generaţia mea. Nu mă suprinde să-l văd în semifinală. A jucat grozav la Paris şi ştiu că el preferă iarba şi nu zgura. M-am antrenat cu el în ultimul timp şi mai ieşim împreună să mâncăm. Este fantastic să vezi pe cineva care revine după accidentare că are rezultate”, a spus Federer de bunul său amic Haas.

„Când îmbătrâneşti, aşa ca mine, încerci să câştigi cât mai multe puncte. Procentajul la primul meu serviciu a fost destul de bun la Wimbledon”, a spus germanul.

În primul set ambii jucători şi-au luat servciul şi nu au cedat niciun break. Roger Federer a avut două şanse de a câştiga pe serviciul adversarului însă nu a putut să o facă. Elveţianul a avut 17 lovituri câştigătoare într-un set în care Hass a alternat jocul de pe fundul terenului cu ieşirile la fileu. În tie-break, ambii jucători au mers cap la cap şi nu au putut să se distanţeze decisiv până la scorul de 3-3. Reverul lui Federer a fost decisiv, iar Roger şi-a adjudecat primul set cu 6-3 la tie-break.

Setul al doilea a fost identic cu primul, ambii jucători câştigându-şi, rând pe rând, servciul. Federer a fost mai calm, a servit şi a returnat perfect şi a aşteptat greşeala adversarului său. De partea cealaltă, Hass a rămas numai prin servciu, returul fiind o problemă pentru sportivul german. La finalul acestei runde, Federer a avut două şanse de break, prima ratată, a doua adjudecată. Astfel cu o singură minge de break convertită, din patru încercări, elveţianul a avut 2-0 la seturi.

Federer a făcut un set trei perfect, în care nu a forţat decât atunci când a trebuit: la final. Până la 3-3 ambii jucători şi-au câştigat servciul, după care elveţianul a luat un game şi un break şi s-a distanţat la 5-3. Roger Federer a încheiat meciul în stil de mare campion, impunându-se în ultimul set cu 6-3. Elveţianul nu a avut nicio greşeală într-un meci în care Tommy Hass a rămas în meci doar prin servciu. Cu doar două break-uri în această partidă, Federer şi-a asigurat un loc în finala masculină.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite