VIDEO: Nadal ar putea lipsi de la Wimbledon. Vezi aici cele mai frumoase secvente ale istoricei finale de anul trecut, cu Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zvonurile posibilei absenţe a lui Rafael Nadal de la Wimbledon nu au avut darul să îl bucure pe eternul său rival, elveţianul Roger Federer. Cu un fair-play devastator, proaspătul campion de la Roland Garros a declarat că ar fi teribil pentru tenis dacă ibericul ar lipsi de la turneul londonez, care va începe peste aproximativ 10 zile.

''Nu vreau ca Nadal să piardă Wimbledon-ul şi îi trimit cele mai bune urări. Ar fi teribil dacă nu ar juca la Wimbledon'', a declarat Federer. Nadal are o problemă la genunchi şi a efectuat o serie de teste medicale, urmând ca cel mai tîrziu miercuri medicii să-l anunţe dacă-i recomandă să joace la Wimbledon. Tot din cauza problemei la genunchi, ibericul a ratat şi participarea la turneul de la Queen’s, care are loc în această săptămână, tot pe iarbă.


În altă ordine de idei, indiferent dacă Nadal va patricipa sau nu la tradiţionalul turneu de la Wimbledon, elveţianul se consideră favorit pe iarba celui de-al treilea Grand Slam al anului, estimând că deţine toate atuurile pentru a se impune. ''Sunt favorit, şi fără lipsă de respect faţă de adversari, am jocul, mentalitatea şi experienţa pentru a câştiga încă mulţi ani la Wimbledon, dar acum aş fi mulţumit să câştig anul acesta”, a declarat Federer, care anul trecut a fost învins în finală chiar de Nadal. Spaniolul s-a impus atunci cu 6-4, 6-4, 6-7(5), 6-7(8), 9-7, la capătul unui meci care a durat 4 ore şi 48 de minute şi care a fost considerat drept cel mai frumos al anului trecut.


Puteţi urmări mai jos cele mai frumoase secvenţe ale finalei disputate în 2008 de cei doi titani ai tenisului mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite