TENIS: Serena Williams a devenit regină la Wimbledon!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea Serena Williams a câştigat un milion de euro, sâmbătă, după ce a învins-o în finala feminină a turneului de la Wimbledon pe sora sa, Venus Williams, în două seturi, cu scorul de7-6 (3), 6-2. Pierzătoarea acestei partide a luat jumătate din suma acordată deţinătoarei trofeului.

Serena Williams, cap de serie numărul doi, s-a calificat în ultimul act la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a trecut de Elena Dementieva, din Rusia, favorita numărul 4, cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 8-6, după circa trei ore de joc.

Venus Williams, favorita numărul trei, a învins-o cu scorul de 6-1, 6-0, pe rusoaica Dinara Safina, lidera mondială şi cap de serie numărul 1, în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Venus a câştigat finala de anul trecut, disputată tot împotriva surorii sale, cu scorul de 7-5, 6-4. La ediţia din 2002, însă, Serena a câştiga meciul cu Venus, cu scorul de 7-6 (3), 6-3, actuala numărul doi mondial impunându-se şi în anul următor, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2.

Surorile Williams au împreună şapte titluri la Wimbledon, cinci Venus (2000, 2001, 2005, 2007, 2008) şi trei Serena (2002, 2003 şi 2009). Practic, din 2000, trofeul de la Wimbledon a poposit în vitrina familiei Williams, cu excepţia ediţiilor din 2004 - câştigată de Maria Şarapova, şi 2006 - când a triumfat Amelie Mauresmo.

În primul set a fost egalitate perfectă până la final, ambele jucătoare adjudecându-şi serviciul. Doar două şanse de break în prima parte a acestei finale de simplu. Înainte de jocul decisiv a fost 6-6, Venus ieşind mai des la fileu, în timp ce Serena a preferat să rămână pe fundul terenului în marea majoritate a timpului.
Serena a fost mai atentă în prima parte a tie-break-ului şi a avut 6-2, patru mingi de set, din care Venus nu a putut să salveze decât una. Mult mai pragmatică în final, Serena a realizat câteva puncte superbe, impunându-se fără probleme.

Cel de-al doilea set a fost la discreţia Serenei Williams care şi-a impus jocul. Până la scorul de 2-2 Venus a părut că poate împinge finala în setul decisiv, însă Serena a luat apoi tot ceea ce se putea. Două break-uri consecutive şi meciu, după ce a avut patru astfel de şanse! Venus a salvat trei puncte de titlu, însă nu a mai rezistat fizic în faţa surorii sale, care a finalizat atât de pe fundul terenul, dar şi de la fileu. Serena a avut 25 de mingi câştigătoare, faţă de 14 realizate în acest meci de sora sa, Venus Williams, care a jucat opt finale la Wimbledon. Serena Williams a cucerit cel de-al treilea trofeu pe iarba londoneză.

Venus Williams a recunoscut, după meci, superioritatea Serenei: "A fost mai bună decât mine azi. A jucat foarte bine şi a meritat să câştige. Nu-mi dau seama cum mai poate zâmbi acum, este obosită. Îmi place să joc tenis, iubesc publicul de aici şi abia aştept să mă întorc în Anglia".

Serena Williams a ţinut să-i mulţumească surorii sale pentru cuvintele frumoase şi a spus că acest titlu este unul aparte pentru ea: "Suntem gata de finala de dublu şi sper să arătăm că avem o supremaţie de apărat. Acest trofeu este unul special pentru mine şi nu vă pot spune cât de emoţionată sunt. Le mulţumesc părinţilor mei pentru tot ceea ce au făcut pentru mine şi pentru că m-au ajutat să ajung aici".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite