TENIS: Turneul WTA Moscova/ Niculescu - Cârstea 3-0, abandon Sorana !!!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Turneul WTA Moscova/ Niculescu - Cârstea 3-0, abandon Sorana !!!
TENIS: Turneul WTA Moscova/ Niculescu - Cârstea 3-0, abandon Sorana !!!

Printre cei patru jucători de tenis din România care intră astăzi pe terenurile de la Moscova în turneul Kremlin Cup dotat cu premii în valoare de 1.000.000 de dolari, Victor Hănescu a fost primul. Din păcate el nu a putut face faţă americanului  Wayne Odesnik, numărul 91 ATP. Au rămas doar fetele: Sorana Cârstea, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

"În ultimele trei săptămâni nu a fost vorba că am jucat slab, problema a fost că sunt accidentată. Mai exact am fascia plantară inflamată (n.r. fascia plantară este o bandă de ţesut (ligament) ce uneşte călcâiul cu degetele şi formează arcul piciorului) şi am dureri foarte mari în călcâi. În condiţiile astea e greu să baţi o jucătoare de top 10, adversare cum am avut la Beijing şi la Tokyo", îşi scuza Sorana în urmă cu două săptămâni evoluţiile mai slabe din acest final de an.

Cârstea a decis să se retragă de pe teren!!!

Meciul a durat doar 27 de minute, iar Cîrstea s-a ales cu 6.872 dolari şi un punct WTA, în vreme ce Niculescu şi-a asigurat 12.786 dolari şi 60 puncte WTA.

În optimi, Niculescu o va întâlni pe învingătoarea dintre Nuria Llagostera Vives (Spania) şi Francesca Schiavone (Italia/N. 8).



Mai citeşte:

Sorana, evoluţie slabă din cauza accidentărilor!

Alexandra Dulgheru: "Vreau să capăt mai multă forţă!"

Româncele au câştigat 10 titluri în acest an

La casele de pariuri, Cârstea este cotată cu prima şansă (1.60/1), în timp ce Niculescu are o cotă de 2.10/1.

Niculescu a început în forţă partida şi a luat deja un avantaj serios în debutul primului set, scor 3-0

A început  duelul românesc dintre Sorana Cârstea şi Monica Niculescu. Având în vedere perioada mai puţin fastă prin care trece Sorana -cea mai bună jucătoare română la simplu a momentului-,  Monica – considerată cea mai bine clasată româncă la dublu în WTA- va încerca să ia avantaj în partidele directe.

Scorul general este de 2-2.

Hănescu nu va primi niciun punct, doar un cec de 9.700 de dolari.

Urmăreşte filmul partidei aici:

Setul III

Din păcate Victor n-a reuşit să ia game-ul pe serviciul adevrsarului. A ţinut aproape de Odesnik, însă un break a făcut diferenţa în setul trei. Hăne, cap de serie numărul doi,  părăseşte Kremlin Cup în primul tur.

Se merge cap la cap în acest game,. Este 15-15. Tensiunea creşte. Victor trebuie să forţeze acum!

4-5 Bravo,Victor! Hane şi-a luat game-ul şi se luptă acum pentru a câştiga pe serviciul adversarului. Un break ar fi senzaţional acum!

3-5 Americanul îşi câştigă serviciul. Jucătorul nostru trebuie neapărat să ia următorul game. Serveşte Hănescu pentru a nu pierde setul 3. Să-i ţinem pumnii!

3-4 hane Recuperează din teren. Îi mai trebuie un zvâc. Trebuie să se adune pentru a mai avea o şansă.

2-3 Americanul pare mai proaspăt şi face break. Din ce în ce mai grea misiunea lui Hane

Setul II 5-7

5-7 Americanul stabileşte egalitatea la seturi.

5-6 În loc să salute publicul la această oră după marea ocazie din gameul trecut, Victor se ved condus pe final de set. Sper să mai poată rezista

5-5 Hănescu prelungeşte agonia. După ce a fost condus cu 40-30, el a avut chiar o minge de meci. Din păcate nu a reuşit să o fructifice, partida întinzându-se în tie-break. Sperăm că Hane va avea tăria să se impună ca şi în primul set I.

5-4 Ambii jucători, cu ultimile forţe se dezlânţuie pe final. Lui Hane îi mai trebuie un break pentru a trece în turul II

4-3 As pentru Hane, care din nou conduce. Partida se desfăşoară de mai bine de o oră.

3-3 cei doi jucători merg umăr la umăr, fiecare câştigându-şi serviciul. În timp ce Odesnik a reuşit până acum 3 aşi. în timp ce Hane doar unul.

2-2 Decis să câştige, Hane îşi revine şi egalează

1-2 Hănescu reuşeşte un prim game în al doilea set

0-2 Odesnik îşi câştigă propriul serviciul şi face break. Nu vrea să se lase doborât

Setul I 7-5

Hănescu se impune în primul set. Sperăm să reziste încă un set.

5-5 Din nou egalitate pe tabelă. Şi setul este departe de a se fi încheiat aşa cum ne aşteptam

5-3 Românul accelerează şi face încă un game alb. va trebui doar să-şi câştige serviciul pentru a încheia primul set.

4-3 Chiar dacă a făcut prima dublă greşeală, Hane revine în forţă şi câştigă game-ul după ce adversarul său conducea cu 40-30

3-3 de patru gameuri ambii jucători câştigă puncte pe serviciul adversarului. Aflaţi la finalul seyonului oboseala acumulată de-a lungul anului îşi spune cuvântul şi de o parte şi de alta. Va câştiga cel mai rezistent şi mai viclean.

2-3 Din nou românul nu poate să-şi stăpânească serviciul şi americanul face break. Pacat!

2-2 Hănescu reuşeşte să stabilească egalitatea. Serviciul îi merge din ce în ce mai bine

1-2 Odesnik face break. hane nu este în apele lui şi cedează şa 30 setul

1-1 Chiar dacă are în faţă un adversar mai slab cotat, Odesnik fiind al 91-lea mondial, românul nu poate face fata serviciului americanului

1-0 Hănescu şi-a câştigat primul serviciu cu un game alb, nelăsându-i nicio şansă americanului de returnare. Toate mingile lui Hane au fost facute pe al doilea serviciu

Cea care va încheia ziua de astăzi va fi Raluca Olaru. Ea va avea o misiune ingrată, având în vedere că va trebui să-i facă faţă rusoaicei Vera Zvonoreva, numărul 7 mondial. Meciul va începe nu înainte de ora 18:30.

În Suedia, la Stockholm, în turneul dedicat exclusiv băieţilor, Victor Crivoi va juca ultimul meci al zilei în compania italianului Andreas Seppi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite