TENIS: Sorana Cârstea a fost eliminată în semifinale, dar atacă Top 20 WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentă în semifinalele turneului WTA de 700.000 de dolari de la Los Angeles, Sorana Cârstea s-a oprit în această fază a competiţiei, fiind întrecută în două seturi, după doar o oră de joc, de australianca Samantha Stosur, care a câştigat cu scorul de 6-3, 6-2. Nici la dublu nu mai avem reprezentantă, perechea Monica Niculescu/ Vania King (SUA) pierzând în semifinale, cu scorul de 6-1, 2-6, 9-11 în faţa cuplului Chi

Cu amintirea eliminării în faţa aceleiaşi adversare, în sferturile de finală de la Roland Garros încă proaspătă în minte, Sorana a părut timorată de la bun început, dovadă fiind şi cele două game-uri pierdute pe propriul serviciu încă din debutul partidei. Apoi, deşi a încercat să revină în joc, nu a reuşit, Samantjha Stosur fiind, deocamdată, un obstacol imposibil de trecut de sportiva noastră.

Chiar dacă eliminată, Sorana s-a ales cu 38.750 de dolari şi cu 200 de puncte WTA, graţie cărora, de luni, va ajunge foarte aproape de locul 20 mondial. 

Ca orice jucătoare profesionistă, Cârstea nu are rpea mult timp să îşi lingă rănile. De luni, ea va fi prezentă pe tabloul principal al turneului de la Cincinatti, unul dintre cele mai importante ale sezonului, dotat cu premii în valoare totală de două milioane de dolari. Prima adversară de pe tabloul de 64 va fi americanca Meghann Shaughnessy, care a primit un wild-card din partea organizatorilor. În cazul unui eventual succes,Sorana o va întâlni pentru un loc în optimile de finală pe învingătoarea partidei dintre franţuzoaica Virginie Razzano (cap de serie numărul 14) şi nemţoaica Anna-Lena Groenfeld.

Sorana va fi singura româncă prezentă în întercera de simplu de la Cincinnati, după ce Alexandra Dulgheru a fost eliminată în primul tur al calificărilor (4-6, 3-6 cu rusoaica Alla Kudriatseva).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite