Victor Hănescu are un obiectiv clar: intrarea în Top 20 ATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismenul român Victor Hănescu, numărul 48 mondial, a declarat miercuri, la Iaşi, că anul 2009 a fost unul excelent pentru el, iar în 2010 are ca obiectiv să urce în top 20, transmite corespondentul NewsIn.

"Anul 2009 a fost excelent pentru mine. Am reuşit să ajung pe locul 26 în lume, am ajuns în fazele superioare la turneele de Grand Slam, am disputat finalele de simplu şi dublu la Stuttgart. A fost un an bun, dar pe final am avut un recul şi am coborât în clasament. Asta şi din cauză că am întâlnit adversari foarte puternici în primul tur la câteva turnee şi am fost eliminat. Sper ca în 2010 să urc şi să intru în top 20, pentru că acesta este visul meu", a declarat Victor Hănescu.

Tenismenul a explicat că a venit la Iaşi pentru a face pregătire fizică, capitol la care este deficitar. "După ce m-am antrenat o săptămână cu profesorul Cezar Honceriu, mi-am dat seama că am cam păcălit sportul în ceea ce priveşte pregătirea fizică. Stau mai prost la capitolul fizic, pentru că am cam neglijat acest aspect, dar compensez prin alte calităţi. Este însă foarte greu să te baţi cu cei mai buni jucători din lume doar cu talent şi imaginaţie", a declarat Hănescu, în opinia căruia liderul ATP, Roger Federer, va avea probleme în viitor: "Supremaţia lui Roger Federer nu va mai dura mult, pentru că el a realizat deja foarte multe. A doborât multe recorduri, a realizat prea multe în tenis, iar acum îi lipseşte motivaţia".

Sportivul a mai spus că Alexandru Luncanu şi Marius Copil pot reprezenta viiorul tenisului românesc: "Am mare încredere în Luncanu şi Copil că pot ajunge în top 100. Sunt doi tineri de mare viitor, mai sunt Victor Crivoi şi Horia Tecău, avem tenismeni valoroşi şi tineri în momentul de faţă".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite