Victor Hănescu: „Sunt om şi fac greşeli“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun tenismen român la ora actuală a părăsit turneul de Mare Şlem de la Wimbledon după ce a înjurat şi a scuipat către public. Amendat cu 15.000 de dolari, jucătorul nostru regretă că şi-a ieşit din fire. El este apărat de liderul mondial WTA, Serena Williams.

A fost atât de aproape să devină al doilea jucător român care păşeşte în optimile turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după Ilie Năstase, încât şi-a întins nervii la maximum.

Cunoscut ca fiind unul dintre cei mai calmi tenismeni din circuit, Victor Hănescu a arătat în ultima sa partidă pe iarba londoneză din acest an - în turul al treilea în faţa germanului Daniel Brands - că nici nervii săi nu sunt de oţel.

După ce şi-a adjudecat cu greu primele două seturi, la tie-break (7-6/7, 7-6/3), „Hane" a avut de patru ori posibilitatea să încheie partida. Germanul a reuşit însă să întoarcă rezultatul în favoarea sa, egalând situaţia la seturi (7-6/7, 6-3), ajutat fiind şi de spectatori, care au fost de partea celui mai slab.

Jenat şi de o problemă la picior, dar şi din cauza vizibilităţii scăzute (se lăsa seara la Londra), Victor a cerut arbitrului să oprească partida la sfârşitul setului al patrulea, dar acesta a refuzat. Deranjat de decizie şi agasat de câţiva spectatori, al 38-lea jucător al lumii a răbufnit, adresând câteva injurii şi scuipând spre public.

„Au existat câţiva spectatori care m-au insultat de la începutul meciului. Am fost pe punctul de a câştiga, am avut patru mingi de meci, însă, din păcate, nu le-am putut închide. Apoi, la sfârşitul setului patru, m-am accidentat la picior. Mi-am pierdut controlul în setul al cincilea după ce am auzit încă o insultă din public. Nu ar fi trebuit să reacţionez aşa, dar sunt om şi fac greşeli", a precizat Hănescu, cerând scuze public pentru comportamentul său nesportiv.

Favoritul cu numărul 31 al competiţiei de la Wimbledon a vrut să iasă cât mai repede de pe teren. După mai multe erori neforţate şi greşeli de picior făcute intenţionat, Victor a părăsit terenul la 3-0 pentru Brands în setul decisiv, în huiduielile spectatorilor.

15.000 de dolari amendă

Victor Hănescu a scăpat ieftin după ieşirea sa necontrolată de pe terenul 18. Organizatorii şi ATP au hotărât să nu-l suspende pentru anul viitor, ci să-i dea doar o amendă de 15.000 de dolari împărţită în mod egal pentru gestul său nesportiv, respectiv pentru lipsa de combativitate pentru care a dat dovadă, părăsind terenul fără ca meciul să se fi încheiat. Jucătorul nostru poate face recurs în termen de zece zile. Banii îi vor fi scăzuţi din premiul pe care trebuie să-l primească pentru că a ajuns până în turul al treilea, adică 51.000 de dolari.

Lider mondial, Serena Williams a comentat incidentul al cărui protagonist a fost Victor Hănescu: „Uneori îţi mai pierzi calmul. Am experienţă în privinţa aceasta", a spus Williams, după care a râs, reacţie considerată curioasă de „New York Times". În septembrie 2009, jucătoarea americană a fost amendată cu 82.500 de dolari şi a primit o suspendare condiţionată pe doi în circuitul WTA, după ce a agresat verbal un arbitru de linie în semifinalele US Open.

Românii, doar la dublu

Din cele cinci jucătoare române prezente pe tabloul de dimplu feminin, niciuna nu mai este prezentă în a doua săptămână la Wimbledon. Sorana Cîrstea a părăsit competiţia din primul tur, fiind urmată în a doua rundă de Raluca Olaru, Monica Niculescu şi Edina Gallovits. Alexandra Dulgheru s-a declarat şi ea învinsă în manşa a treia în faţa estoniencei Kanepi.

Astfel, după ziua de pauză de duminică, România va mai fi reprezentată doar la dublu de Horia Tecău, calificat în optimi alături de partenerul său, suedezul Robert Lindstedt, şi Alexandra Dulgheru, care a ajuns în turul al doilea tur la dublu mixt alături de spaniolul David Marrero.

Rezultate români (prima săptămână)

Nume    simplu    dublu    dublu mixt

Alexandra Dulgheru     turul 3    -    turul 2*
Sorana Cîrstea     turul 1    -    -
Raluca Olaru     turul 2     -    -
Edina Gallovits     turul 2    turul 1    -
Monica Niculescu     turul 2    turul 2    turul 2
Victor Hănescu     turul 3    -    -
Horia Tecău    -    optimi*    turul 2

*sunt încă în competiţie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite