WIMBLEDON: Veteranul Pavel a stat ieri 6 ore pe teren!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi probele de dublu nu sunt îndeobşte în prim-planul turneului de tenis de la Wimbledon, comentatorii competiţiei londoneze nu au putut să nu remarce performanţa cu totul deosebită, probabil unică, reuşită de tenismanul român Andrei Pavel, veteranul concursului, care, la 35 de ani, a stat în teren 6 ore şi 4 minute de joc efectiv, cu o pauză de doar ceva mai mult de 2 ore între două meciuri-maraton.

Căpitanul-nejucător al echipei României de Cupa Davis, care a fost pe tabloul principal şi la simplu, fiind eliminat tot după un meci de 5 seturi, de brazilianul Thiago Alves (6-3, 2-6, 6-1, 2-6, 6-1, după 2 ore şi jumătate), a depăşit vineri toate recordurile de tenacitate.

Mai întâi, a disputat, alături de Horia Tecău, meciul de dublu bărbaţi împotriva americanilor Eric Butorac/Scott Lipsky, pe care românii i-au eliminat în 5 seturi extrem de disputate, cu 15-13 în decisiv.

Durata, una neobişnuită mai ales la Wimbledon, unde iarba face schimburile mult mai scurte, a fost de 4 ore şi 2 minute, numai setul al 5-lea durând cât un meci întreg în condiţii normale - 99 minute.

Apoi, după o scurtă pauză şi o reprogramare, datorată întârzierii din primul joc, Andrei Pavel s-a prezentat pentru meciul de dublu mixt, probă pentru care s-a înscris împreună cu compatrioata lui Monica Niculescu, miza fiind calificarea în optimi. După 2 ore şi 2 minute, Pavel şi Niculescu au învins cu 7-5, 3-6, 6-3 pe Robert Lindstedt (Suedia)-Rennae Stubbs (Australia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite