TENIS: Jesse Witten a câştigat bani la US Open mai mult decât în întreg sezonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Jesse Witten a câştigat bani la US Open mai mult decât în întreg sezonul
TENIS: Jesse Witten a câştigat bani la US Open mai mult decât în întreg sezonul

Înainte de a începe US Open era 276 mondial în clasamentul ATP şi n-a câştigat în vviaţa lui un prim tur la marile turnee. Acum, americanul Jesse Witten s-a calificat în a treia manşă pe cimentul din New York, trecând peste nume grele ca rusul Igor Andreev în primul tur, cel care anul trecut era să producă supriza in faţa lui Federer, şi chilianul Maximo Gonzalez, în al doilea.

Witten, care a absolvit colegiul din Kentucky în 2005, specializarea fiziologia umană, avea înaintea US Open-ului un raport de meciuri câştigate – pierdute de 0-6.  Yankeul este al doilea jucător din top 250, din 1995 încoace, care ajunge să se califice în primii 32 de jucători la o ediţie a competiţiei de la Flushing Meadows.

Venit din calificări, jucătorul a obţinut pentru parcursul lui până aici, 48.000 de dolari, mai mult decât dublu din toate câştigurile din întregul an, iar dacă trece şi de această manşă va ajunge la fabuloasa sumă de 85.000 de dolari.

“Cred ca am completat spectrumul. La începutul acestui an jucam în competiţiile Futures, unde premiile total sunt de 10.000 de dolari, iar învingătorul ia 1.200 maxim. Nu ai copii de mingi, mingile nu ţi le schimbă nimeni….”, spune Witten care a obţinut în primele 8 luni ale anului 21.000 de dolari şi a vrut să se retragă la începutul sezonului din tennis. “Mi-am pierdut sponsorul şi era destul de dificil să merg la turnee, mai ales dacă nu joci turnee la asemenea nivel şi nici nu câştigi. Mi-am dat un termen de şase luni să-mi revin şi apoi am amânat până la sfârşitul anului, unde voi trage linie şi voi aduna. Însă, după acest US Open, lucrurile s-au mai schimbat”, a încheiat Witten.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite