TENIS: Turcul Ilhan face istorie la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Turcul Ilhan face istorie la US Open
TENIS: Turcul Ilhan face istorie la US Open

Marsel Ilhan a devenit, luni, primul turc din istoria tenisului care a ajuns în turul al doilea la un turneu de Mare Şlem, trecând de belgianul Christophe Rochus, cu 3-6, 6-3, 3-6, 7-5, 7-5, servind 15 aşi şi convertind opt mingi de break. De fapt, primii paşi i-a făcut încă de săptămâna trecută când a câştigat meciurile de calificare devenind primul turc care accede pe un tablou principal la o competiţie majoră.

Ilhan (22 ani) s-a născut în Uzbekistan, însă s-a mutat cu mama lui în Turcia în urmă cu 5 ani, pentru a duce o viaţă mai bună şi pentru a-şi continua cariera în tenis. „Am mulţi prieteni în ambele ţări, însă Federaţia Turcă de Tenis m-a ajutat în ultimiii doi ani, mai ales din punct de vedere financiar. Nu aş fi putut găsi niciodată un sponsor în Uzbekistan”, a spus Ilhan.

Jucătorul, care şi-a pierdut tatăl la vârst de 14 ani, a fost nevoit să trăiască împreună cu mama sa doar cu 50 de dolari pe lună. „N-avem nicio şansă să mă duc la competiţii, să am o rachetă sau un costum ca lumea. De multe ori nu m-am putut antrena pentru că racheta nu era acordată. În afară de asta există un singur teren indoor, unde 20-25 de băieţi aşteptau să joace”, îşi aminteşte turcul.

„Cred că dacă aş fi avut posibilităţi, acum aş fi fost în top 50 ATP. Dar cum vreau să joc încă 10 ani de acum înainte, am timp să ajung şi acolo. Acum că am ajuns aici, vreau din ce în ce mai mult”, a mai spus Ilhan, care îl va întâlni în a doua rundă pe americanul John Isner, cel care l-a eliminat pe Victor Hănescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite