TENIS: Sorana s-a antrenat cu Agassi şi Graf pentru US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Sorana s-a antrenat cu Agassi şi Graf pentru US Open
TENIS: Sorana s-a antrenat cu Agassi şi Graf pentru US Open

Sorana Cîrstea s-a antrenat pentru US Open cu doi foşti mari campioni ai tenisului: Andre Agaassi şi Steffi Graf, idolul ei. “Cu Andre m-am pregătit  înainte de Stanford, LA şi Cincinnati, iar cu Steffi  înainte de Indian Wells. Schimburile de mingi cu ei m-au ajutat enorm”, a spus Cîrstea pentru tennisweek.com.

Cap de serie nr. 24 la US Open, românca a arătat rezultatul “muncii” sale ieri, când s-a impus în faţa japonezei Ayumia Morita, cu 6-1, 6-3, tiara cum aşteaptă să o întâlnească pe canadianca Stephanie Dubois, în faza următoare.

În vârstă de 19 ani, Sorana a răspuns câtorva întrebări reporterului de la tennisweek.com:

Î: Ştiu că lucrezi de câtva timp cu echipa adidas. Cu cine te antrenezi concret şi cu ce te-a ajutat în jocul tău?
Sorana: Fac parte din programul de dezvoltare şi lucrez cu Sven Groeneveld, Darren Cahill, dinainte de Roland Garros de anul acesta iar pregătirea fizică cu Gil Reyes, înainte de Olimpiada din 2008.. Am fost de patru ori în Vegas

Î: Cu ce a ajutat aceste antrenamente în dezvoltarea jocului tău? Ai făcut schimb de mingi cu Andre Agassi şi Steffi Graf la Las Vegas?
Sorana: De când am început să mă antrenez cu echipa, jocul meu s-a schimbat complet. Cred că jocul meu mental s-a schimbat mai mult decât cel fozic. Îmi place Vegas. Este locul meu favorit. Am avut onoarea să fac câteva schimburi de mingi cu Andre Agassi şi Steffi Graf, ceea ce înseamnă enorm pentru mine.

Î: Ai spus ce Steffi Graf este idolul tău de mică. Ce influenţă a avut asupra ta?
Sorana: Datorită lui Steffi am început să joc tenis. Am văzut-o la televizor şi le-am spus părinţilor mei că vreau să devin ca ea. Acum întâlnind-o şi petrecând timp în compania ei, este pentru mine ca un vis devenit realitate.

Î: Kuznetsova te-a învins anul trecut la Open în turul doi. Ea a afirmat după aceea că eşti o jucătoare talentată doar că ai nevoie de experienţă şi învăţare în a şti să câştigi punctele. Cum te ompari pe tine şi jocul tău faţă de ceea ce eşti acum?
Sorana: Toată lumea îmi zicea că sunt talentată, dar poate câteodată nu luam cele mai bune decizii pe teren. Cred că de anul trecut am învăţat să fiu mai disciplinată şi să nu mă mai grăbesc. Sunt mai calmă, mai concentrată şi de aceea şi rezultatele mele de anul acesta sunt mai bune.

Î: România are trediţie în tenis cu Năstase şi Ţiriac. Cum te-a influenţat aceasta pe tine şi cât de popular este tenisul acum în România?
Sorana: tenisul era foarte popular când jucau Năstase, Ţiriac şi chiar Pavel. Apoi n-am mai avut pe nimeni pentru o perioadă, însă cerd că acum a redevenit popular. La feminin suntem trei fete în top 100 şi băieţii se descurcă bine. Şi părinţii au început să-şi îndrume copiii spre acest sport.

Î: O ştii sau te-ai antrenat vreodată cu Spîrlea?
Sorana: Nu ne-am întâlnit niciodată pentru că ea locuieşte acum în Italia. Dar am o relaţie foarte foarte apropiată cu Dragomir. Acum ea este preşedintele Federaţiei Române de Tenis şi deoarece ea a trecut prin acelaşi lucruri ca şi mine este de foarte mare ajutor să ai o persoană de acest gen lângă tine.

Î: Ai spus că obiectivul tău este top 10. Ai fost nr. 23 mondial, acum eşti 26. Care este acum obiectivul?
Sorana: Întotdeauna încerc să-mi stabilesc obiective cu termeni cât de cât recenţi pentru ca mai apoi să-mi stabliesc altele.  Dacă aş spune nr. 1 mondial aş fi departe, aşa spun top 25 sau 20 şi apoi top 10. E ca şi cum ai urca pas cu pas. Acum pentru că într-adevăr joc bine este foarte important să mă concentrez nu pe rezultate, ci pe jocul meu de a-l face cât mai bine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite