US OPEN: Soderling, adversarul României din Cupa Davis, a ajuns în “sferturi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robin Soderling este al 10-lea suedez care a acces în sferturile de finală ale US Openului. Cap de serie nr. 12 la turneul american, Soderling a profitat de retragerea rusului Nikolay Davidenko, la scorul de 7-5, 3-6, 6-2 pentru suedez.

Înaintea acestui an, Soderling nu a avansat nicodată mai sus de turul 3 la un turneu de Grand Şlem.

Însă în acest sezon, tenismenul de 25 de ani s-a întrecut pe el însuşi: l-a învins pe Rafael Nadal la Roland Garros şi a ajuns până în finale, unde a fost învins de Roger Federer, şi până înmanşa a patra la Wimbledon, unde a pierdut tot în faţa lui Federer. Acum este pe cale să ajungă în semifinale, numai dacă va trece de acelaşi Federer. Un lucru foarte dificil. „Am început să muncesc din greu la multe lucruri ale jocului meu şi după câteva luni, rezultatele se cunosc”, a spus scandinavul.

Jucătorul de mâna dreaptă, care îi datorează revenirea sa în mare parte antrenorului său, Magnus Norman, fost nr. 2 mondial, a fost desemnat principalul jucător ale echipei de Cupa Davis a Suediei, care va întâlni în perioada 18-20 septembrie echipa similară a României pentru barajul de menţinere în Grupa Mondială.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite