TENIS: De pe patul de spital, în turul trei la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un american atacă topurile ATP. Reatacă. Este vorba despre Taylor Dent, care l-a învins aseară pe spaniolul Ivan Navarro în cinci seturi, 6-4, 5-7, 6-7(1), 7-5, 7-6(9), salvând o minge de meci în tiebreak-ul decisiv şi servind cu peste 236 de km/h mai multe de zece aşi din cei 20 pe care i-a dat în total.

Pe Navarro nu l-a mai scăpat nicio rachetă, un obicei al lui fiind să-şi schimbe racheta la fiecare game, folosind una pentru a servi şi alta pentru a returna. În al cincilea set, în tie-break el a folosit o atreia rachetă adusă din spatele arenei.

După ce şi-au strâns mâinile la sfârşitul meciului, Dent a urcat pe scaunul arbitrului şi a ţipat la microfon: „Băieţi, sunteţi minunaţi! Vă iubesc”, a au fost cuvintele americanului către public, care l-au aplaudat minute în şir. Apoi a făcut un tur de onoare îmbrăţişând sau strângând măna fanilor din prima linie.

Dent (28 de ani) a jucat ultimul său US Open în 2005, atunci când se afla şi în top 20 ATP. Atunci, doctorii i-au spus că nu va mai putea juca niciodată tenis, suferind totodată două operaţii la spate, în 2006 şi 2007. El a făcut intervenţiile chirurghicale pentru sănătatea sa şi nu pentru cariera în tenis.

Obligat să stea şa pat aproximativ un an după cele două operaţii, americanul a citit de la cărţi religiaose până la cele cu subiect politc, a învăţat pentru licenţă şi s-a jucat pe computer. În urmă cu doi ani s-a aflat la US Open în calitate de comentator pentru unul din posturile de televiziune.

Astăzi îşi vrea înapoi locul ATP de acum patru ani, însă în rrunda a treia va trebui să-l înfrunte pe nr. 2 mondial, britanicul Andy Murray.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite