TENIS: Zi nefastă pentru capii de serie la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Zi nefastă pentru capii de serie la US Open
TENIS: Zi nefastă pentru capii de serie la US Open

Andy Roddick, Maria Şarapova, Dinara Safina şi James Blake sunt cei patru capi de serie care au fost eliminaţi sâmbătă, în turul al treilea, la US Open.

Roddick scos de compatriotul său, Isner
Isner îşi continuă pleiada victoriilor la US Open. Învingătorul lui Victor Hănescu din primul tur, americanul a reuşit sâmbătă seară să pună capăt traseului compatriotului său Andy Roddick, la US Open. Este cea mai mare „dezamăgire” de pe tabloul masculin. „Uriaşul” de 2,06 de metri l-a învins în manşa a treia pe fostul campion din 2003 de pe cimentul american, favoritul cu numărul 5 la ediţia de anul acesta a competiţiei, la sfârşitul a 3 ore şi 50 de minute, cu scorul de  7-6(3), 6-3, 3-6, 5-7, 7-6(5).

În vârstă de 24 de ani, al doilea cel mai înalt tenismen din circuitul profesionist, după croatul Ivo Karlovici (2,08 de metri), a servit nu mai puţin de 38 de aşi „tunului” Roddick, având o minge de meci în setul al patrulea.

Roddick sfârşeşte astfel un alt turneu de Mare Şlem altfel de cum ar fi vrut şi mult mai devreme decât s-ar fi aşteptat. În locul lui, Isner va merge în runda a patra acolo unde îl aşteaptă spaniolul Fernando Verdasco, cap de serie nr. 10.
Americanul (55ATP) revine în circuit după o boală care l-a ţinut departe de teren câteva luni în această vară, mononucleoza. El a ratat astfel, multe turnee printre care Roland Garrosul şi Wimbledonul.

„Aceasta este cea mai frumoasă victorie din toată cariera mea. Poate mâine nu voi mai câştiga, însă simt că am făcut ceva frumos aici. Dar nu cred că mă voi opri aici, nu sunt mulţumit. Încă. Cât îl priveşte pe Andy, este eroul multor copii care doreşte să devină ca el. Este un campion, însă în seara aceasta eu am jucat mai bine. Cred că am fost şi puţin norocos”, a spus Isner.

Seria neagră a americanilor
După Andy Roddick, Sam Querrey şi Jesse Witten, ieri a fost şi ziua ghinioanelor pentru James Blake, de două ori sfert-finalist la US Open. Americanul a fost învins de spaniolul Tommy Robredo, cap de serie nr. 14, cu scorul de 7-6(2), 6-4, 6-4. Pentru Blake acestă înfrângere „încununează” o vară frustrată, când o accidentare la picior l-a făcut să piardă câteva turnee pe ciment.

Cu doar doi aşi (faţă de zece a lui Robredo) şi 45 de greşeli neforţate, Blake, care a acuzat şi o durere la gleznă a trebuit să se declare învins. „Nu cred că totuşi acesta este motivul pentru care am pierdut astăzi. Tommy a jucat bine. Eu nu am servit aşa cum trebuie. Acestea au fot diferenţele reale; nu glezna mea”, a punctat americanul.

Robredo a avansat în optimi la US Open, unde a ajuns pentru a şasea oară, dar nu a reuşit să treacă mai departe niciodată. Nici anul acseta nu se întrevede vreo şansă pentru el având în vedere că-l întâlneşte pe nr. 1 mondial, Roger Federer, pe care nu l-a învins niciodată în cele opt întţlniri oficiale. Însă, nu se ştie niciodată!

Numărul 1 mondial la feminin a cedat
Ceea ce se anunţase încă de la începutul turneului, când principala favorită a tabloului feminin de la US Open începuse greu, s-a adeverit. Dinara Safina a fost eliminată în runda a treia a turneului de jucătoarea din Cehia, Petra Kvitova (72 WTA), cu scorul de 6-4, 2-6, 7-6(5), în două ore şi 34 de minute.

„Am revenit în setul al doilea, în setul al treilea am avut meciul în mână şi pfff....” a spus Safina (23 de ani). Kvitova (19 ani), care a salvat trei mingi de meci în al treilea set, o va întâlni în optimile de finală pe belgianca Yanina Wickmayer (50WTA). „Este cea mai mare victorie din cariera mea după aceea în care am învins-o pe Venus Williams, la Memphis în 2008”, spune jucătoarea cehă, care deţine un singur titlu WTA obţinut în ianuarie la Hobart.

O jucătoare de 17 ani face ravagii
Singura jucătoare din circuitul profesionist care a reuşit să le învingă în această vară pe Elena Dementieva şi Maria Şarapova în meciuri consecutive a fost Venus Williams, de şapte ori campioană în turneele de Grand Slam. Însă „recordul” americancei este egalat de o compatrioată de-a sa, cu zece ani mai tânără, chiar în prima săptămână de US Open. Este vorba despre Melanie Oudin, care le-a scos pe rând din circuit: în turl doi pe favorita numărul 4 a competiţiei Elena Dementieva, ca sâmbătă să „treacă” peste o altă rusoaică, Maria Şarapova, campioană la US open în 2006, în trei seturi 3-6, 6-4, 7-5.

„Să joc împotriva Mariei astăzi, a fost incredibil pentru mine. Este o mare jucătoare, însă mi-am dat seama că pot juca cu aceste jucătoare de top. Şi dacă cred în mine şi în jocul meu, pot să le înving. Totul vine de la sine dacă joc aşa cum trebuie”, spune Oudin, care are scris pe adidaşii săi cuvântul „Crede!”.

La 17 ani, Oudin nu este pentru prima dată în turul patru la un turneu de Grand Slam. La Wimbledon ea a reuşit să se califice pe tablou şi să ajungă tot până aici după ce a învins-o pe o altă jucătoare din top 10 WTA, Jelena Jankovici.
La US Open, în runda a patra, Oudin va întâlni o altă rusoaică, Nadia Petrova, favorita nr. 13. Dacă va trece şi de aceasta va fi declarată eroina împotriva rusoaicelor pentru că o va întâlni pe sfert finalisza de la Roland Garros, Svetlana Kuznetsova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite