TENIS: Fraţi şi surori pe terenurile de la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Făcând o analiză a tablourilor de anul acesta de la US Open, crezi că vezi dublu oriunde te-ai uita. Bondarenko, Bryan, Radwanska, Safin şi Williams sunt printre cei mai cunoscuţi fraţi din circuitele profesioniste, iar în primele zile ale turneului măcar un membru s-a aflat pe teren.

Safina, care a avut un început mai greoi, a reuşit până la urmă să ajungă să joace în manşa a treia. Fratele ei Safin a trebuit însă, să se oprească în faţa lui Melzer. Cei doi jucători ruşi sunt singura pereche frate şi soră care au reuşit să fie lideri mondiali ale celor două clasamente, ATP şi WTA.

Ca frate mai mare, Marat înotdeauna i-a luat partea surorii sale, care primea atacuri, mai ales din partea surorile Williams replicându-i că ce lider poate fi rusoaica fără un Grand Slam câştigat. „Nu familia Safina făcut acest clasament şi regulile lui. Dinara este acolo, prima, şi asta spune că este cea mai bună”, au fost cuvintele rusului.

Surorile Bondarenko, Alona şi mezina Kateryna, joacă atât la simplu cât şi la dublu. Chiar dacă Alona a părăsit turneul la simplu, Kateryna având misiune grea azi împotriva australiencei Anastasia Rodinova.

Pentru surorile Radwanska, ediţia din 2009 a US Open trebuie uitată. Cea mai în vârstă, Agnieszka, de trei ori sfertfinalsită, a fost eliminată în turul 2 de Maria Kirilenko, în timp ce Ursula, 18 ani, a ieşit încă din prima rundă.

De departe cele mai popuare sunt surorile Williams. Chiar dacă nu vom putea vedea o finală la simplu între cele două jucătoare de culoare, la dublu ele sunt invincibile. 2009 este primul an din cei zece în care au fost prezente, când ele au jucat împreună al dublu toate cele patru Grand Slamuri. Este un beneficiu pentru tenis în general, cât şi pentru public că le-a putut vedea împreună şi jocul lor foarte puternic.

Cei care le-au urmat în teren pe surorile Williams sunt fraţii gemeni Bob şi Mike Bryan. Numărul 1 mondial, perechea gemenilor caută să câştige al doile titlu la US Open şi al optulea de Mare Şlem. Anul acesta l-au mai obţinut şi pe cel din Australia. Fraţii Bryan au dispus în turul al doilea de perechea română, Andrei Pavel/Horia Tecău.

Şi la fraţii şi surorile din teren se adaugă cei din tribune. Cei mai înfocaţi fani sunt fostele legende ale sportului alb, John şi Patrick McEnroe.

Rămâne de văzut dacă ediţia din 2009 va fi de bun augur bun pentru fraţi sau pentru surori. Sau pentru ambele părţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite