US OPEN: Două partide, două eliminări pentru români: Hănescu şi Dulgheru (vezi filmul meciurilor)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
US OPEN: Două partide, două eliminări pentru români: Hănescu şi Dulgheru (vezi filmul meciurilor)
US OPEN: Două partide, două eliminări pentru români: Hănescu şi Dulgheru (vezi filmul meciurilor)

Victor Hănescu, cap de serie nr. 28 la turneul de Mare Şlem de la US Open a cedat în primul tur în faţa  "uriaşului" americanilor, John Isner (2,06 m), în trei seturi, 6-1, 7-6 (14), 7-6 (4). La feminin, Alexandra Dulgheru nu a avut niciun drept la replică, fiind învinsă cu 6-1, 6-1, de bielorusa Victoria Azarenka, favorita a 8-a a competiţiei.

Sfârşit de drum pentru Victor Hănescu la US Open, care era favorit în faţa adversarului său. Experienţa românului nu a mai contat în faţa americanului, care i-a servit nu mai puţin de 13 aşi, chiar cu peste 220 km/h.

Vezi aici filmul partidei:

SETUL al III-lea 7-6 (4)

ajunsă la tie-break, partida se sfârşeşte cu victoria lui John Isner.

Isner serveşte as după as şi ajunge la numărul 10 (faţă de 7 ai lui Hănescu)

Isner vrea să termine mai repede, în timp ce Hănescu se luptă să "supravieţuiască". Fiecare îşi câştigă serviciul.

Hane trebuie să gaseasca resurse fizice şi tactice pentru a rămâne în cursa americană. Sperăm ca  drumul uriaşului nostru la US Open să nu se termine aici...

SETUL al II-lea 7-6 (16-14)

un tie-break "nebun" care a durat aproape cat primul set, in care Hane a avut un avans de 5-2, a fost ajuns din urma , s-au "pândit" unul pe altul, au preluat conducerea, în final fiind câştigat de american la 14. Serviciul lui Isner a atins şi 222 km/h

Ambii jucători merg umăr la umăr, câştigându-şi fiecare serviciul. Cine greşeşte primul, a pierdut!

Hănescu restabileşte egalitatea la 3, reuşind break-ul şi chiar preia conducerea cu un game alb. Este prima dată când Hane este cu un pas înainte

Fără niciun drept de apel, Isner ia avans câştigând game-ul la 0

Cap de serie nr. 28, bucureşteanul pierde propriul serviciu. Misiunea românului devine din ce în ce mai grea

Din păcate, Hane nu reuşeşte să facă break, deşi a condus al doilea game cu 30-0

Hănescu revine şi serveşte în primul game doi aşi (198 de km/h).

SETUL I 1-6

Victor nu poate face faţă mingilor puternice şi bine plasate ale americanului, iar pe serviciul acestuia (care se apropie de 200 km-h), romanul nu are nicio sansa. Isner conduce şi la raportul mingilor câşigătoare cu 12 la 1.

Din nou cel mai bine clasat roman in ATP la momentul actual nu reuseste să-şi adjudece game-ul, desi are un serviciu ireprosabil, servind si un as, iar Isner se indreapta spre castigarea primului set, 5-1

Chiar dacă Isner, "om al cimentului local" a crescut cu asemenea suprafaţă, românul îl poate depăşi prin tactică. Haide Hane!

Hănescu nu-şi găseşte ritmul şi pierde şi propriul servciu, fiind condus în numai 15  minute cu 3-0.

Dulgheru eliminată în primul tur de V. Azarenka, cu 6-1, 6-1

"Debutanta" pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam, tenismena romana, Alexandra Dulgheru (78 WTA), a pierdut în primul tur a ultimului turneu de Mare Şlem a anului, US Open, în faţa favoritei nr. 8, bielorusa Victoria Azarenka, cu scorul de 6-1, 6-1. Azarenka va juca în turul doi cu câştigătoarea partidei dintre poloneza Domanchovska şi ceha Strycova.

Vezi aici pe scurt "filmul" partidei dintre Dulgheru şi Azarenka.

SETUL al II-lea

Cu ambiţia că poate întoarce soarta acestui meci, Alexandra a câştigat primul game pe serviciul adversarei şi a fost la un pas de a lua conducerea cu 2-0. Însă experienţa şi tehnica bielorusei a împiedicat-o să-şi ducă la bun sfârşit planul nemailăsându-i niciun game. Chiar dacă românca a servit cu peste 172 km/h, "apărare" Azarenka a fost la înălţime. Un dublu 6-1 în puţin peste o oră, iar "aventura" Alexandrei Dulgheru la US Open se termină din prima zi a turneului.

SETUL I

În primele două game-uri Alexandra a reuşit să câştige doar două mingi, bielorusa nelăsându-i nicio speranţă. Într-un moment de respiro pentru ex-sovietică, bucureşteanca a reuşit să-şi asume propriul serviciu. Şi singurul, obţinut în primul set. Fără aşi şi cu un raport de mingi câştigate de 11-2 pentru Azarenka, aceasta a reuşit să-şi treacă în cont primul set în aproximativ 30 de minute.

Deşi au aceeaşi vârstă,20 de ani, între româncă şi bielorusă există o diferenţă mare de clasă. Dacă până acum Alexandra a reuşit să cucerească un singur titlu WTA, cel de la Varşovia, care a şi propulas-o în primele o sută cele mai bune jucătoare ale lumii, Victoria are nu mai puţin de 3 titluri WTA, precum şi peste un milion de dolari câştigaţi numai din premiile din tenis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite