US OPEN: Vezi aici criza de furie a Serenei, care a dus-o pe Clijsters în finală (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
US OPEN: Vezi aici criza de furie a Serenei, care a dus-o pe Clijsters în finală (VIDEO)
US OPEN: Vezi aici criza de furie a Serenei, care a dus-o pe Clijsters în finală (VIDEO)

Revenită după mai bine de doi ani şi jumătate în circuitul profesionist, Kim Clijsters s-a calificat în finala turneului de la US Open după ce a învins-o cu scorul de 6-4, 7-5 pe deţinătoarea trofeului, Serena Williams, la capătul unui meci în care americanca a primit un punct de penalitate pentru că a agresat verbal un arbitru.

Belgianca se afla la doar două puncte distanţă de victorie când Serena, care deja primise un avertisment de încălcare a codului etic, a fost sancţionată cu greşeală de picior. Totul s-a petrecut la scorul de 6-5 la game-uri pentru belgiancă. Scorul era de 15-30 pe serviciul americancei când aceasta a greşit primul serviciu. Apoi, la cel de-al doilea, arbitrul de linie a strigat „greşeală de picior”, ceea ce echivala cu a doua greşeală, scorul ducându-se, astfel, la 15-40, cu două mingi de meci. Williams nu a mai rezistat şi a răbufnit, spunându-i cuvinte grele arbitrului de linie care a îndrăznit să o penalizeze pentru greşeala respectivă. Comportamentul i-a adus un punct de penalizare ea pierzând, astfel, meciul.

„Nu îmi mai aduc aminte ce am spus sau cum am reacţionat, ştiu doar că eram foarte furioasă. Nu mi-a trecut nici o secundă prin cap că voi primi un punct de penalitate. Pur şi simplu nu m-am gândit la asta”, a declarat, după meci, Serena. „Niciodată în acest an nu am fost sancţionată cu greşeală de picior şi, acum, dintr-o dată, s-au găsit aici să mă penalizeze pentru asta”, a mai spus Williams, care şi în turul doi a primit o penalizare pentru greşeală de picior.

În finală, Clijsters - campioană la New York în 2005 - o va întâlni pe surprinzătoarea daneză Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 9, care a învins-o în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-3 pe belgianca Yanina Wickmayer 6-3 6-3. Va fi o finală inedită, între o jucătoare care nu trecuse niciodată mai departe de turul patru al unui turneu de Grand Slam (Wozniacki) şi o alta, Clijsters, care devine prima jucătoare din istorie care ajunge în finala unui turneu de Grand Slam după ce a primit un wild-card.

VEZI AICI CRIZA DE FURIE A SERENEI

ÎN TURUL SECUND, CONTRA UNGUROAICEI CSINK, Serena a făcut aceeaşi greşeală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite