Clijsters face furori la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clijsters face furori la US Open
Clijsters face furori la US Open

La doi ani distanţă după ce anunţa că se retrage definitiv din tenis, Kim Clijsters a produs la această ediţie a turneului de la US Open una dintre cele mai senzaţionale reveniri din istoria sportului-alb.

Aflată abia pe locul 104 WTA, Kim a reuşit, ieri, să o elimine surprinzător din competiţie pe Venus Willliams, fostă dublă câştigătoare la US Open, scor 6-0, 0-6, 6-4.

Partida a fost una realmente dramatică, tensiunea atingând cote înalte pe final. La scorul de 5-4 pentru Clijsters în setul decisiv, belgianca a salvat două mingi de break ale lui Venus. „Tremuram efectiv. Nici nu pot descrie ce îmi trecea prin cap. Îmi simţeam mâna mai grea cu 50 de kilograme. Mi-am zis însă că trebuie să joc agresiv pentru a câştiga”, a exultat Clijsters, care a izbucnit în lacrimi de fericire la finalul partidei jucate pe o arenă „Arthur Ashe” arhiplină.

Campioană la US Open în 2005, Clijsters continuă aşadar cursa pentru al doilea trofeu de Mare Şlem din cariera ei. În sferturi, belgianca va da piept cu chinezoaica Na Li (19 ani), jucătoare ajunsă în premieră în această fază a competiţiei. Căsătorită în iulie 2007 cu baschetbalistul Brian Lynch, Clijsters a dat naştere, în februarie 2008, unei fetiţe numită Jada Ellie. Dacă va triumfa la US Open 2009, belgianca ar fi prima mămică care câştigă un turneu de Mare Şlem după Evonne Goolagong, la Wimbledon, în 1980.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite