US OPEN: Clijsters, la primul Grand Slam după revenirea în circuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
US OPEN: Clijsters, la primul Grand Slam după revenirea în circuit
US OPEN: Clijsters, la primul Grand Slam după revenirea în circuit

Fostul numărul 1 mondial, Kim Clijsters va juca în acestă seară, de la ora 18:00, împotriva ucrainiencei V. Kutuzova, primul său meci la un turneu de Grand Slam după reîntoarcerea în circuitul profesionist WTA în acesată vară. Belgianca a stat departe de competiţiile sportului alb timp de doi ani. 

Retrasă oficial, în mai, 2007, la vârsta de 23 de ani, pentru a-şi întemeia o famile, măritându-se cu baschetbalistul Brian Lynch, şi aducând pe lume primul lor copil, Jada, în februarie 2008, belgianca a trebuit să treacă în acestă primăvară şi peste moartea tatălui său, Lei, răpus de cancer.

Călătorind la turnee împreună cu familia sa, fiica sa este luată chiar şi la antrenamente. „Încercăm să găsim un ehilibru între a petrece cu ea mult timp şi a obişnui cu diferitele hoteluri şi cu fusul orar pe unde mergem. Chiar a asistat la câteva finaluri de meciuri ale mele la Cincinnati şi m-a văzut antrenându-mă, dar bineînţeles că nu o interesează nimic din toate astea. Îi place să fugă în jurul terenului”, îşi caracterizează tenismena fiica.

Câştigătoare pe cimentul american în 2005, singurul trofeu câştigat în competiţiile de Mare Şlem, şi finalistă în 2003, Clijsters revine după doi ani la US Open. „Cred că au trecut câţiva ani de când n-am mai fost aici la un turneu. Am mai fost la New York cu soţul şi fiica mea, însă doar la plimbare. Acum m-am întors special pentru US Open ceea ce-mi „provoacă” nişte amintiri minunate. Este un loc special pentru mine”, a spus Clijsters în ziua de dinainte a primului tur.

Făcând o analiză a ceea ce a găsit după doi ani şi jumătate de stat deoparte de teren, belgianca îi va mai trebui câteva turnee pentru a le cunoaşte pe noile venite în top 20 WTA. „Sunt multe fete noi care au urcat în clasament şi pe care nu le cunosc. NU le ştiu nici pe ele, nici stilul de joc”, a mai spus jucătoarea, care este mândră de partidele pe care le-a făcut în turneele precedente US Open, de la Cincinnati şi Toronto, fiind învinsă de Marion Bartoli şi Jelena Jankovici.

„Am muncit din greu ultimele luni să ajung la rezultatele de acum. Sunt aici pentru a progresa şi a vedea care-mi sunt punctele forte şi cele slabe în jocul meu pentru a putea începe în forţă anul viitor”, a explicat Clijsters.

Gândul de a reveni în circuit a încolţit în mintea proaspetei mămici când a primit un telefon pentru a juca un meci demonstrativ la Wimbledon, sub noul acoperiş. „Am început să mă pregătesc, încercând să lovesc cât mai bine mingea. Apoi i-am spus antrenorului meu că aş putea face câteva demonstrative. Am început să joc din ce în ce mai mult, simţind totodată nevoia de competiţie”, îşi aminteşte tenismena paşii şi motivul pentru care a revenit în circuit.

Vezi cum a învins-o Clijsters pe Venus illiams la Us Open, în 2005:

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite