TENIS: Turneul de la US Open, un talisman pentru anonimul Chiudinelli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Turneul de la US Open, un talisman pentru anonimul Chiudinelli
TENIS: Turneul de la US Open, un talisman pentru anonimul Chiudinelli

După o serie de 12 turnee de Mare Şlem în care nu a trecut nici măcar de faza calificărilor, elveţianul Marco Chiudinelli a dat în sfârşit lovitura la 28 de ani şi s-a calificat îm mod surprinzător în turul III la US Open. Prima dată când ajunsese pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem era tot la Flushing Meadows în urmă cu 3 ani.

În 2006 un obscur tenismen elveţian ajungea în turul III la US Open. Avea deja 25 de ani şi performanţa de la US Open îl ajuta să urce de pe locul 305 ATP până pe poziţia a 188-a în lume. De atunci şi până acum, Chiudinelli nu a mai reuşit decât o singură dată să ajungă pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem, la Australian Open 2007.

Un accident bizar în propria casă era să îi termine apoi prematur cariera. Lovit în mod stupid la genunchi de colţul unei mese, Chiudinelli nu a mai jucat timp de 18 luni nici un turneu.

Nevoit să participe la turnee futures print oate colţurile lumii, elveţianul a luat-o de la zero şi după două operaţii la genunchi se pare că vrea să îşi relanseze cariera.

"Mă rog să fiu sănătos pentru că ştiu cât de mult contează acest lucru. Sper să mai pot juca ani mulţi de acum încolo pentru că vreau să recuperez din timpul", a spus elveţianul după victoria împotriva rusului Youzhny din turul II la US Open 2009.

Este prieten bun cu Federer

Născut în Basel, Chiudinelli se băga la miuţe în copilărie cu liderul mondial Roger Federer. S-au antrenat apoi împreună la tenis începând cu vârsta de 10 ani. "A fost minunat pentru mine să îi văd ascensiunea către glorie", spune respectuos Chiudinelli, care azi se duelează cu rusul Davidenko pentru un loc în optimi la US Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite