ÎNOT: Tripla campioană olimpică Libby Trickett vrea să se retragă la 24 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎNOT: Tripla campioană olimpică Libby Trickett vrea să se retragă la 24 de ani
ÎNOT: Tripla campioană olimpică Libby Trickett vrea să se retragă la 24 de ani

Înotătoarea australiană Libby Trickett, 24 ani, triplă campioană olimpică, a anunţat miercuri că va lua o pauză în carieră, gândindu-se inclusiv la varianta retragerii din activitatea sportivă, la câteva săptămâni după evoluţiile mai puţin convingătoare de la Campionatele Mondiale găzduite de capitala Italiei, Roma.

"Voi face o pauză pentru moment, iar în cap am inclusiv ideea retragerii, însă deocamdată nu o confirm", a precizat Trickett într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

"Mai am încă 50 de ani de trăit pe această planetă. Îmi place să înot. Voi vedea unde mă aflu în câteva luni", a adăugat înotătoarea de la Antipozi.

Libby Trickett, cu opt titluri mondiale în palmares, s-a întors de la Roma cu o medalie de argint şi două de bronz, fiind pentru prima oară în ultimii cinci ani când revine de la o competiţie de mare anvergură fără nicio medalie de aur. Ea a explicat această contraperformanţă prin refuzul de a purta un combinezon din poliuretan, aşa cum au făcut alţi înotători de top, care au realizat apoi rezultate de excepţie.

Deţinătoarea recordului mondial la 100 m liber în bazin scurt (51sec.01/100), Trickett a câştigat medalia de aur la 100 m fluture, cu ocazia JO de la Atena (2004), precum şi două titluri în probele de ştafetă.

Dublă campioană olimpică la Sidney în 2000, românca Diana Mocanu a avut o soartă similară, retragându-se în 2004 pe când avea doar 20 de ani. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite