Tommy Robredo va juca la BRD Năstase Ţiriac Trophy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismanul argentinian Juan Ignacio Chela va fi, probabil, principalul favorit al turneului de la Bucureşti, ''BRD Năstase Ţiriac Trophy'', eveniment ATP World Tour 250 cu premii totale de 371.200 euro care va avea loc la Arenele BNR, în perioada 17-25 septembrie.

Chela a câştigat anul trecut turneul de la Bucureşti (denumit atunci BCR Open România), atât la simplu, cât şi la dublu, iar anul acesta va fi principalul favorit, dacă negocierile organizatorilor cu un jucător din ''top ten'' nu vor avea succes.

Chela ocupă locul 23 în clasamentul ATP, la turneul din Capitală anunţându-şi participarea şi alţi jucători de mare valoare, precum germanul Florian Mayer (24 ATP), spaniolul Pablo Andujar (46 ATP), finalistul de anul trecut, un jucător ''spectaculos'' şi favoritul lui Bogdan Enoiu, preşedintele turneului, care l-a caracterizat drept ''un taur spaniol'', apoi, surpriza anului, Tommy Robredo, un ''idol al femeilor'', ''muschetarul'' Jeremy Chardy etc.

Poate că vor veni jucători buni şi pentru că s-a schimbat denumirea turneului şi conţine numele a două legende ale tenisului românesc, a mai spus Enoiu, precizând că pe tabloul principal se vor avea şi românii Victor Hănescu, Adrian Ungur, Victor Crivoi şi Marius Copil, cei din urmă beneficiind de wild carduri. Nu va lipsi nici Horia Tecău, finalist la Wimbledon în proba de dublu în ultimii doi ani, alături de suedezul Robert Lindstedt.

''Oricine va veni, nr. 22, nr. 23, turneul trebuie să existe. Noi trebuie să promovăm tenisul'', a declarat, la rândul său, Ilie Năstase, care a acuzat dezinteresul Federaţiei Române de Tenis (FRT), care nu şi-a trimis niciun reprezentant la conferinţa de presă a turneului ATP.

''Nu ne trebuie să vină numărul 4 sau 5 în lume, mi-e indiferent oricine câştigă turneul. El trebuie să se joace, să îl ţinem cât mai mult în ţară. Sperăm ca de anul viitor, când va avea loc în luna aprilie, dar nu ne permitem să plătim jucători din primele locuri în clasamentul ATP. Valoarea turneului nu creşte dacă vine nr. 4 în lume, pentru că poate pierde în primul tur. Nu contează nici că dau eu numele turneului'', a mai spus Năstase.

''Facem acest turneu pentru că iubim tenisul foarte mult. Am încercat să colaborăm cu FRT, să organizăm împreună la Arenele BNR turneul ATP şi meciul de Cupa Davis cu Cehia, dar ITF (Federaţia Internaţională de Tenis) a pus condiţii pe care nu le puteam îndeplini. Nu puteam schimba arena într-o noapte, când munca aceasta ne ia o săptămână. Ar fi fost bine pentru toată lumea, dar nu s-a putut'', a precizat Bogdan Enoiu.

Dumitru Hărădău, directorul turneului, ajuns la a 16-a ediţie, a spus că tabloul principal arată echilibrat şi se bucură pentru faptul că Victor Crivoi, Adrian Ungur şi Marius Copil vor primi wild carduri, deoarece nu vor putea juca în calificările competiţiei, din cauza participării la meciul de Cupa Davis care precede turneul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite