Titanii tenisului revin în iarbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimii doi campioni de pe gazonul de la Wimbledon, Roger Federer şi Rafael Nadal, revin la All England Club. Chiar dacă în acest moment este numărul 2 mondial, elveţianul, care deţine şase titluri pe iarba londoneză, a fost desemnat de englezi principalul favorit la Wimbledon.

Iarba în general, şi Wimbledonul în particular, cer jucătorilor să aplice un tenis aparte. Caracteristicile jocului pe care trebuie să-l aibă un tenismen care caută victoria pe gazon, ar fi o combinaţie între serviciul puternic al lui Roddick, slice-ul bine executat, gen Feliciano Lopez, deplasarea în teren a lui Hewitt şi jocul plat a lui Berdych. Iar toate astea se pot găsi într-un singur jucător: Roger Federer.

Chiar dacă în momentul de faţă elveţianul este numărul 2 mondial şi nu a avut un început se de sezon strălucit (exceptând câştigarea Australian Open-ului) pierzând în sferturi la Roland Garros şi finala de la Halle (turneu pe iarbă) după opt ani de dominaţie, englezii l-au desemnat favoritul numărul 1 la Wimbledon.

Din mai multe motive: pentru că este deţinătorul a nu mai puţin de şase trofee pe iarba londoneză, pentru că are 23 de semifinale jucate consecutiv la turneele de Grand Slam (serie întreruptă la Roland Garros) şi pentru că jocul său se pretează cel mai bine pe această suprafaţă. Elveţianul posedă un serviciu ideal, care este capabil să varieze şi să-i dea o mulţime de efecte pentru a intimida adversarul, în timp ce slice-ul pe rever se poate transforma imediat într-un atac fără replică pentru jucătorul din faţa sa.

Din 2003, Federer a pierdut o singură dată titlul. În 2008, în faţa eternului său rival, Rafael Nadal, care este liderul mondial al clasamentului ATP în acest moment. Spaniolul se întoarce anul acesta pe gazonul de la Wimbledon după ce anul trecut, cu lacrimi în ochi, îşi anunţa retragerea din lupta pentru păstrarea trofeului din cauza unor probleme de sănătate: tendinită la ambii cvadricepşi şi apă la genunchi.

Anul acesta este mai optimist pentru spaniol. Rafa a reuşit să doboare recordul de 18 titluri câştigate la turneele Masters, obţinând victoria în toate competiţiile de acest gen de pe zgură, iar la începutul lunii a colectat al cincilea trofeu la Roland Garros, ce i-a redat şi coroana clasamentului ATP. Nadal se întoarce pe iarba de la Wimbledon, conştient că nu e principalul favorit, dar cu ambiţia de a demonstra că victoria din urmă cu doi ani nu a fost un accident.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite