Ţiriac are planuri mari cu turneul de la arenele BNR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Năstase şi Ţiriac
Năstase şi Ţiriac

Deţinătorul licenţiei turneului de tenis de la Bucureşti, Ion Ţiriac, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vrea ca această competiţie, denumită din acest an BRD Năstase Ţiriac Trophy, să urce de la categoria 250 ATP la 500 ATP.

"Vrem să ducem acest turneu mai departe. Pentru că iau în considerare şi promisiunea domnului guvernator al BNR că baza va arăta altfel anul acesta. După Wimbledon o să ştiu mai mult, dar vreau foarte mult ca acest turneu să sară o treaptă, de la 250 ATP să se ducă la 500 ATP. Partea asta a Europei o merită. În afară de turneul de la Belgrad, care acum a fost cumpărat de Djokovici, niciuna dintre ţările din jur, nici Ungaria, nici Turcia, nici Ucraina, nu au un turneu ATP. Acest turneu are 16 ani şi este singurul eveniment internaţional anual de acest nivel în România. Este televizat în 15-20 de ţări din toată lumea şi dacă am puţin succes, nu noroc, poate mai sărim o treaptă", a spus Ţiriac.

Turneele ATP World Tour sunt împărţite în trei categorii: 1000 de puncte (Masters Series), 500 de puncte şi 250 de puncte.

Fostul tenisman a adăugat că din 2012 turneul va fi mutat la sfârşitul lunii aprilie, dar nu este exclus să se desfăşoare chiar şi în săptămâna dinaintea Roland Garros-ului. "Nici luna aprilie nu este bătută în cuie. Pentru că s-ar putea să dispară turneul de la Dusseldorf şi atunci s-ar putea să aleg ca turneul de la Bucureşti să se desfăşoare în săptămâna de dinainte de Roland Garros. Este o săptămână interesantă, dar şi periculoasă. Pentru că atunci cam toţi se duc să se antreneze, dar sunt şi alţii care mai au nevoie de un turneu pe zgură înainte de Roland Garros. Deci e foarte deschis totul, depinde mult şi de Madrid, de calendarul din 2013. Pentru că dacă turneul de la Madrid printr-un miracol primeşte cele două săptămâni sunt de mutat trei turnee, Belgrad, Estoril şi Munchen", a menţionat omul de afaceri.

Ţiriac susţine că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, i-a promis că va renova în acest an Arenele BNR, unde se desfăşoară anual BRD Năstase Ţiriac Trophy. "Domnul Isărescu şi-a ţinut întotdeauna promisiunile. Dar nu vorbim de miliarde sau de îmbrăcat arena în aur. Este vorba despre nişte scaune, de vopsit ceva şi de făcut nişte vestiare mai ca lumea în altă parte", a precizat el.

BRD Năstase Ţiriac Trophy nu este o afacere, susţine Ion Ţiriac, care a anunţat că deocamdată nu intenţionează să vândă turneul de la Bucureşti. "Turneul a fost pe minus mulţi ani la început, dar de când l-a luat Enoiu a fost bine, iar anul trecut tot ce a câştigat a dat unui spital. Acest turneu nu e făcut ca o treabă comercială nici pentru mine, nici pentru Bucureşti şi nici pentru România. E o treabă care trebuie să stea în ţara asta. Pentru că altfel aş fi vândut turneul alaltăieri şi preţurile la turnee au devenit obscene. Deocamdată acest turneu nu este nici de vânzare, nici de cumpărare", a menţionat Ion Ţiriac.

Organizatorul turneului, Bogdan Enoiu, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că intenţionează să îi convingă pe Ion Ţiriac şi Ilie Năstase să participe la un meci demonstrativ de dublu. "Eu îmi propun să îi conving pe Ion Ţiriac şi Ilie Năstase să mai facă un dublu de poveste într-un demonstrativ. O să aducem două ambulanţe, nu una, dar fără perfuzii", a spus, în glumă, Enoiu.

Turneul care a purtat până acum denumirea de BCR Open România şi-a schimbat sponsorul oficial, iar începând cu ediţia 2011 se va numi BRD Năstase Ţiriac Trophy. Programat în perioada 17-25 septembrie şi dotat cu premii în valoare de 368.450 de euro, turneul este singurul eveniment ATP World Tour 250 din România, ce reuneşte, în competiţiile de simplu şi de dublu, cei mai buni jucători români ai momentului, alături de tenismani din întreaga lume.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite