Ţiriac: "Cu 10 şcoli de tenis, în 12 ani am avea jucători în primii 50 ai lumii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac, proprietarul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că România ar putea avea peste 12-14 ani mai mulţi jucători în primele 50 de locuri ale clasamentului ATP dacă ar construi 10 şcoli de tenis.

"Dacă am avea 10 şcoli de tenis în ţară, cu minim patru-cinci ore de tenis pe zi pentru copii, garantat peste 12-14 ani am avea şi noi jucători în primii 50 din lume. Acum este alt tenis, nu mai este tenisul pe care îl jucam eu şi cu Ilie (n.r. – Ilie Năstase). Atletul este altul, e cu 10 procente mai puternic. Iar dacă nu semeni devreme nu ai ce să culegi. Noi am semănat ceva la fete şi acum culegem unde nu prea ne aşteptam", a afirmat Ţiriac.

El a adăugat că este trist faptul că BRD Ţiriac Năstase Trophy trebuie să acorde toate cele trei wild-card-uri unor jucători români. "Ce e trist e că trebuie să dăm trei wild-carduri la trei români. Dar, turneul e destul de puternic şi ca să fii pe tablou trebuie să fii pe la numărul 70 ATP cel mai departe", a spus Ion Ţiriac.

Fostul tenisman aşteaptă mai mulţi spectatori în tribune la Arenele BNR şi anunţă că începând cu ediţia de anul viitor turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy se va disputa în primăvară. "Sper să avem spectatorii de anul trecut, şi chiar mai mulţi. Anul ăsta suntem în septembrie, dar anul viitor ne mutăm în primăvară. Nu am avut de ales, să sperăm că vremea ţine cu noi", a precizat fostul jucător de tenis.

Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Nadia Comăneci şi Gheorghe Hagi au participat, sâmbătă, la tragerea la sorţi a tabloului principal al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite