Tenis/Martina Navratilova participă la o expediţie pe Kilimanjaro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martina Navratilova
Martina Navratilova

Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, în vârstă de 54 de ani, participă, de luni, la o expediţie de o săptămână pe muntele Kilimanjaro din Tanzania, cel mai înalt vârf din Africa (5.895 metri), informează cnn.com.

"Sunt foarte emoţionată. Aşteptam de un an să ajung aici", a declarat fosta sportivă, care a recunoscut că trupul ei este făcut mai mult pentru probele de viteză decât pentru rezistenţă.

Martina Navratilova vrea un final de 2010 în glorie, după ce a avut un început de an dificil. Ea şi-a fracturat braţul jucând hochei pe gheaţă, iar la sfârşitul lunii februarie a fost diagnosticată cu cancer la sân. După o operaţie în luna martie, urmată de şase săptămâni de radioterapie, prognosticul medicilor este unul foarte bun.

Navratilova este membră a Laureus World Sports Academy, din care fac parte şi Nadia Comăneci şi Ilie Năstase şi a cărei componenţi sunt ambasadori mondiali ai Fundaţiei Laureus Sports for Good. Aceasta din urmă are ca scop folosirea sportului ca mijloc de luptă împotriva problemelor sociale importante din lume, cum ar fi HIV/SIDA, drogurile, violenţa şi discriminarea.

Martina Navratilova este jucătoarea care a câştigat cele mai multe turnee la simplu (167) din istoria tenisului. În plus, ea are şi 178 de titluri la dublu. Ea a câştigat de-a lungul carierei 18 turnee de Grand Slam la simplu (de 9 ori Wimbledon-ul, de 4 ori US Open, de 3 ori Open-ul Australiei şi de 2 ori Roland-Garros-ul). Sportiva americană de origine cehă s-a retras în 1994, la 38 de ani, însă şase ani mai târziu a revenit pentru a juca la dublu, obţinând trei titluri majore la dublu mixt (Australian Open, Wimbledon - 1993 cu Leander Paes, US Open - 2006 cu Bob Bryan). Ea s-a retras definitiv în septembrie 2006.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite