Tenis fără ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arena Centrală îşi inaugurează acoperişul rabatabil, care va schimba radical desfăşurarea turneului. Retractabil, transparent şi reciclabil sunt principalele caracteristici ale plafonului care acoperă Arena Centrală a complexului de la Wimbledon.

Ploaia şi căderea serii nu vor mai fi motive de întrerupere a partidelor de la cel mai mare turneu de tenis pe iarbă din lume, Wimbledon.

Ultimul bastion al tradiţiei turneului de Mare Şlem de la Wimbledon a căzut: „plăcerea” languroasă de a aştepta să priveşti tenisul pe iarbă londoneză, şi apoi sedus fiind într-o reverie de o picătură de ploaie care se transformă rapid într-un val uriaş, nu va mai fi niciodată la fel odată cu instalarea acoperişului retractabil la Arena Centrală.

Astfel, cel mai mare inamic al tenisului din capitala Angliei a fost, în sfârşit, învins.

Transparent, puternic, flexibil şi, foarte important, impermeabil şi reciclabil, plafonul elimină posibilitatea folosirii electricităţii pe timp de zi, însă cum pe acoperiş sunt montate 120 de proiectoare, meciurile vor putea să se dispute pe Central şi după lăsarea serii. Partidele nu vor mai fi întrerupte şi amânate nici din cauza căderii nopţii şi nici a ploii, aşa cum s-a făcut în ultimii ani.

Capacitatea arenei a fost mărită

Publicul nu va mai fi nevoit să-l asculte pe Cliff Richard, cel care ieşea întotdeauna pentru a distra spectatorii când ploua la Wimbledon.

În plus, capacitatea arenei a fost mărită de la 13.800 de locuri la 15.000.  Cu acoperişul tras, care înseamnă 7.000  de umbrele puse una lângă alta, sala poate „găzdui” nu mai puţin de 290 de milioane de mingi de tenis.

Trei finale s-au disputat lunea din cauza ploii

Din cauza ploii, anul trecut, durata întreruperilor meciurilor a fost de aproape zece ore pe parcursul a cinci zile de competiţie. Nici finala dintre Roger Federer şi Rafael Nadal nu a scăpat de furia Mamei Natură, iar partida a trebuit să înceapă mai târziu, fiind întreruptă apoi încă de două ori.

De-a lungul timpului au existat trei finale care s-au jucat după închiderea teoretică a turneului, adică luni. Ultima partidă a fost în 2001, când Goran Ivanisevici l-a învins pe Pat Rafter. Celelalte două au avut loc în 1919 şi 1922.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite